rablás

2019.12.11. 14:00

Fegyveres álrablást jelentett be a házaspár Mályiban

Az egész település felbolydult a súlyos bűncselekmény hírére.

Horváth Imre

Forrás: Shutterstock/illusztráció

Nem túlzás azt mondani, kedden mindenki arról beszélt Mályiban, hogy milyen elképesztő bűncselekmény történt a településen. A hírek szerint hétfő délután két álarcos, fegyveres támadó tört rá egy nőre a saját otthonában, akit megfenyegettek, majd kiraboltak. Sokan megijedtek a hír hallatán, hiszen ilyen jellegű bűncselekmény nem volt jellemző korábban a környéken – ahogy a megyében sem – de sokan tartottak tőle, hogy folytatása is lehet az ügynek és más is áldozattá válhat.

Forrónyomos gyanú

Az eset súlyából fakadóan a rendőrség is nagy erőkkel vetette bele magát a forrónyomos nyomozásba, azonban a tapasztalt bűnüldözőknek már az első pillanattól fogva gyanús volt néhány körülmény, a helyszín beállítottnak tűnt, nem voltak meg a tipikus jelei, nyomai egy ilyen esetnek. A gyanú később még inkább fokozódott, a jó szimat pedig igaznak bizonyult, ugyanis a nő végül elismerte, hogy csak kitalálta a rablást.

Mint a megyei rendőr-főkapitányságon megtudtuk, 9-án, 16 óra után futott be a hívás a tevékenység-irányítási központba: a bejelentést a nő férje tette. Mint elmondta, két maszkos, fegyveres férfi tört rá az otthonukban egyedül tartózkodó feleségére, egyikük hátrakényszerítette az udvarra a nőt, míg a másik átkutatta a lakást, majd készpénzt és mobiltelefont véve magukhoz menekültek el a helyszínről. A nyomozóknak több dolog is gyanús volt, így a nőt többször, részletesen kihallgatták, és miután ellentmondásba keveredett magával megtört és elismerte a félrevezetést.

Vannak kérdések

Azt egyelőre nem lehet tudni, hogy mi volt az oka az álrablásnak, illetve, hogy a férj is „benne volt-e a dologban”, vagy neje őt is megvezette, ahogy azt sem, hogy a rendőrség indít-e a hatóság félrevezetése miatt eljárást ellene.

Úgy tudjuk a házaspár néhány éve költözött Mályiba, a tó közelében laknak, rendezett körülmények között, munkahelyükön és lakóhelyükön is rendes, becsületes embereknek ismerték őket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában