Rendőrségi hír

2019.11.21. 13:30

Zaklatók állhatnak bíróság elé

A Miskolci Rendőrkapitányság több zaklatási ügyben fejezte be a vizsgálatot, amelyekben szomszédok, volt élettársak, ismerősök fenyegették meg egymást szóban, írásban és interneten.

Forrás: Pixabay

A Miskolci Rendőrkapitányság zaklatás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott több eljárást is az elmúlt időszakban. Egy 21 éves miskolci nő a szomszédját többször is életveszélyesen megfenyegette, illetve házának felrobbantását is kilátásba helyezte, mivel szomszédasszonya rászólt, hogy túl hangosan hallgatja a zenét. Más esetben egy 71 éves férfi zaklatta szomszédját és annak kislányát, mivel a gyanúsított férfi szerint túl hangosak voltak. Harmadsorban élettársa volt párjának életét akarta kioltani egy 42 éves férfi, aki az utcáról kiabálta ki szándékát a sértett erkélye felé. Végül egy internetes közösségi oldalon is inzultálta szerelemféltésből ismerősét az a férfi, aki ugyanezt megtette telefonon és személyesen is.

A Miskolci Rendőrkapitányság az eljárások vizsgálati szakaszaiban a szükséges eljárási cselekményeket elvégezte, és az iratokat átadta az ügyészségnek.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság felhívja a figyelmet, hogy aki más életébe rendszeresen, önkényesen beleavatkozik, akkor e vétség elkövetése akár szabadságvesztéssel is büntethető. Súlyosító körülmény, ha a háborgató jellegű zaklatást házastárs, volt házastárs, élettárs vagy volt élettárs sérelmére követik el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában