Monok

2019.11.19. 18:00

Megkaphatja a végtisztességet Arietta

Heteken belül hazakerülhet Olaszországból a közel két évvel ezelőtt elhunyt Mata Arietta holtteste, írta meg a HVG. A prostituáltként dolgozó 24 éves magyar nőt 2018 januárjában gyilkolta meg egy férfi a Modena melletti Castelfranco Emiliában.

A nőt ki is rabolta, majd a testét a vonatsínekre dobta. Családjának nem volt pénze hazahozni a holttestet, több szervezet segítségével viszont nemsokára megkaphatja a végtisztességet szülőfalujában, az olasz prostituáltak érdekvédelmi szervezete ugyanis háromezer eurót gyűjtött össze a hazaszállítására.

Balogh Julianna, a fiatal nő édesanyja elmondta, a hírekben olvasták, hogy haza fogják hozni, úgy tudja, négy szervezet is gyűjtött (a castelfrancói önkormányzat, a milánói magyar konzulátus, a magyar Solwodi Egyesület, az olasz prostituáltak)a célra. Sok segítséget kaptak, nagyon szépen köszönik.

Az önkormányzatnak és a helyi katolikus egyháznak köszönhetően a temetés sem fog pénzükbe kerülni. Mint mondta, közeledik december 6-a, lánya születésnapja, akkorra nyughelyére kerülhet legidősebb gyermeke.

Mint mondta, lánya gyilkosát első fokon életfogytig tartó szabadságvesztésre ítélték, de a férfi fellebbezett. Jövő tavaszra megszülethet a másodfokú ítélet, s kártérítési pert is indítottak a gyilkos ellen. A férfi egyébként korábban is emberölés – egy ügyvédnő meggyilkolása – miatt ült börtönben, de ezt lány nem tudta.

A monoki önkormányzat folyamatosan tartja a kapcsolatot az olasz hatóságokkal. Mint megtudtuk, Arietta holttestét a nyomozás lezárultáig nem is lehetett hazahozni, erre január után nyílt volna lehetőség. Úgy tűnik, a lány két hét múlva térhet haza Monokra, ahol az önkormányzat segítségével temetik el. Olaszországból is érkeznek majd résztvevők – többek között apácák – a szertartásra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában