Emberölés Szalonnán

2019.11.09. 14:00

Letartóztatásban a szalonnai férfiak

Egyelőre még nem tudni, a gyanúsítottak közül kinek milyen szerepe volt a szalonnai emberölésben.

Tóth Balázs

Letartóztatásban a szalonnai férfiak

Fotó: Tóth Balázs

A Miskolci Járásbíróság nyomozási bírája pénteken egy hónapra elrendelte a letartóztatását annak a négy férfinak, akik a gyanú szerint november 4-én olyan súlyosan bántalmaztak egy szalonnai idős asszonyt, hogy az belehalt sérüléseibe.

A Miskolci Törvényszék tájékoztatása szerint a rendelkezésre álló adatok szerint a gyanúsítottak együtt mentek be a Szalonnán található családi házba, ahol otthon találták annak idős lakóját is. A négy férfi ezt követően rátámadt az idős asszonyra, többször megütötték. A sértett az így elszenvedett sérülések – arccsont-, illetve koponyacsont törések – következtében még a helyszínen életét vesztette.

A gyanúsítottakkal szemben a bűncselekmény elhárítására idős koránál vagy fogyatékosságánál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett emberölés bűntettének gyanúja miatt indult eljárás, mely miatt bűnösségük megállapítása esetén tíztől húsz évig, de akár életfogytig tartó szabadságvesztéssel is büntethetők. A kiszabható büntetés mértéke alapján így megalapozottan feltehető, hogy a gyanúsítottak megszöknének, elrejtőznének a hatóságok elől vagy a tanúk esetleges befolyásolásával veszélyeztetnék a büntetőeljárás lefolytatását. A bíróság álláspontja szerint a gyanúsítottak egzisztenciális helyzete, életvitele és a gyanú szerinti bűncselekmény jellege is arra enged következtetni, hogy szabadlábon hagyásuk esetén újabb szabadságvesztéssel büntetendő bűncselekményt követnének el, vagy bizonyítékot semmisítenének meg, rejtenének el. A gyanúsítottak közül ketten fellebbezést jelentettek be a bíróság döntésével szemben, míg további két társuk vonatkozásában a végzés véglegessé vált.

 

A negyedrendű vádlott védője, dr. Csurilla Anetta kifejtette, védence az elmondása szerint nem vett részt a cselekményben, nem is volt akkor a településen, Budapesten dolgozott. Szerinte elhamarkodott a letartóztatás elrendelése, hiszen az elmúlt napokban nem gyűlt össze olyan bizonyíték, ami az alapos gyanút alátámasztaná.

Dr. Bolla István Gábor, a másodrendű vádlott ügyvédje elmondta, ügyfele abszolút ártatlannak vallja magát.

- Ahogy megállapítható az elénk tárt bizonyítékok alapján, mindössze a két másik gyanúsított vallomása szól ellene, amelyek önmagukban és egymásnak is ellentmondanak. Ügyfelem elmondása szerint a cselekmény elkövetésében semmilyen szinten nem vett részt – ismertette álláspontját az ügyvéd.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában