polgárőrség

2019.11.11. 18:30

Kismotorok a polgárőröknek

Megyénkben négy polgárőr-egyesület kapott robogót.

A motorok átadásán

Fotó: Hladon Sándor

Az Országos Rend­őr-főkapitányság Országos Baleset-megelőzési Bizottsága 50 darab, az Országos Polgárőr Szövetség pedig további 20 darab segédmotoros kerékpárt adott át a közelmúltban Budapesten a közterületi járőrszolgálatot ellátó polgárőrszervezeteknek.

– Az elmúlt években több alkalommal is támogatta az OBB a polgárőrséget kerékpárok és segédmotoros kerékpárok beszerzésével, évente mintegy ötvenmillió forintos értékben – mondta beszédében Kovács István rendőr vezérőrnagy, az országos rendőrfőkapitány gazdasági helyettese, aki kiemelte, hogy 2016 óta már több mint 1280 kerékpárral és az általuk most átadott 50 darab segédmotoros kerékpárral együtt már több mint 200 robogóval támogatták a polgárőrök közterületi járőrszolgálatát. A járműveken túl 2015-ben 5 millió forintnyi üzemanyag-utalvánnyal, 2016-ban a lovas polgárőröknek formafelszereléssel, idén pedig a közterületi járőrszolgálatot segítő felszerelésekkel is segítettek.

Az 50 darab, egyenként 640 ezer forint értékű, négyütemű, léghűtéses, 50 köbcentis Piaggio Liberty segédmotoros kerékpárokat közbeszerzési eljárás keretén belül vásárolták meg.

– Kívánom – mondta Kovács István –, hogy a most átadott járművekkel szolgálják a közrendet, közbiztonságot.

Borsod-Abaúj-Zemplén megyéből a sárospataki, olaszliszkai, járdánházi, szalaszendi polgárőr-egyesületek kaptak robogót.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában