Kék hírek

2019.11.05. 09:30

Huszonkétszer vásároltak mások adataival

Előzetesben van a férfi és a nő, akik hétmilliós kárt okoztak egy mobilszolgáltatónak.

Illusztráció

Forrás: AFP

Fotó: Picture-Alliance/AFP

A gyanú szerint a miskolci férfi és nő 2019. január és március között mintegy huszonkét alkalommal vásárolt különböző műszaki cikkeket részletfizetésre egy telefonszolgáltató webshopjából. A megrendelések során minden alkalommal létező személyek adatait használták fel, hiszen maguk valójában nem akarták kifizetni a futárszolgálaton keresztül átvett termékek törlesztőrészleteit. Cselekményükkel több mint 7 millió forintos kárt okoztak a szolgáltatónak.

Üzletszerű csalás

A gyanúsítottakkal szemben jelentős kárt okozó, üzletszerűen elkövetett csalás bűntettének megvalósítása miatt indult nyomozás, mely bűnösségük megállapítása esetén 2 évtől 8 évig terjedő szabadságvesztéssel büntethető. A bíróság álláspontja szerint a kiszabható büntetés mértékére és életkörülményeikre figyelemmel mindkét gyanúsított vonatkozásában fennáll a szökés, elrejtőzés veszélye. Ugyanakkor az sem zárható ki vonatkozásukban, hogy szabadlábon hagyásuk esetén az eljárásban részt vevő személyek megfélemlítésével, befolyásolásával vagy bizonyítékok megsemmisítésével veszélyeztetnék a büntetőeljárás lefolytatását. A bíróság ezért döntött a gyanúsítottak letartóztatásáról.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában