Kék hírek

2019.11.16. 19:00

Előzetesben a 98 éves gönci néni kirablói

Még a telefonkábelt is kitépték a falból, hogy a sértett ne tudjon segítséget kérni.

Előzetesben a gönci 98 éves néni kirablói

Fotó: Tóth Balázs

A Miskolci Járásbíróság egy hónapra rendelte el a letartóztatását annak a fiatalkorú férfinak és felnőtt társának, akik a gyanú szerint november 12-én Göncön, otthonában rabolhattak ki egy idős asszonyt.

A rendelkezésre álló adatok szerint a gyanúsítottak éjjel, a bejárati ajtót felfeszítve jutottak be a családi házba, hogy ott értékek után kutassanak. A zajra azonban felébredt az otthon tartózkodó 98 éves sértett is, így az egyik férfi – míg társa befejezte a keresgélést – az ágyra ültette az asszonyt és a derekánál fogva tartotta vissza, nehogy felálljon.

A gyanúsítottak a házban 20.000,- forint készpénzt találtak egy asztal terítője alá rejtve, melyet el is tettek. Távozásuk előtt még kitépték a falból a telefonvezetéket, hogy az idős asszony ne tudjon azonnal segítséget kérni.

A gyanúsítottakkal szemben rablás elkövetése miatt indult eljárás, melyért bűnösségük megállapítása esetén a felnőtt korúval szemben 5 évtől 10 évig, míg fiatalkorú társával szemben 5 évig terjedő szabadságvesztés is kiszabható. A két férfi életkörülményeire és a kiszabható büntetés tartamára tekintettel mindkettőjük vonatkozásában fennáll a szökés, elrejtőzés veszélye, de az sem zárható ki, hogy szabadlábon hagyásuk esetén a sértett tanú befolyásolásával veszélyeztetnék a bizonyítási eljárás lefolytatását vagy akár újabb szabadságvesztéssel büntetendő bűncselekményt követnének el. A bíróság ezért úgy látta, hogy az eljárás eredményessége a gyanúsítottak szabadságának enyhébb korlátozásával nem biztosítható, így december 15-ig letartóztatásukat rendelte el, melyet a fiatalkorú gyanúsított esetében javítóintézetben kell végrehajtani.

A bíróság döntése ellen az egyik gyanúsított és védője fellebbezést jelentett be, így az nem vált véglegessé.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában