Közbiztonsági és Családi Nap

2019.10.09. 09:00

Mindent megmutattak a közbiztonságról

A Vörösmarty városrészen rendezték meg a közelmúltban a Közbiztonsági és Családi Napot.

Érdekes programok várták az érdeklődőket

Forrás: Hladon Sándor

A rendezvény remek lehetőséget adott arra, hogy a rendvédelmi szervezetek bemutatkozhassanak a környéken lakóknak. A Belvárosi Családi Nap kísérőprogramjaként közbiztonsági játékos feladatokkal is találkozhattak az itt lakók. A Miskolci Önkormányzati Rendészet és a Miskolci Speciális Felderítő és Mentőcsoport kutyás bemutatója után a kiérkezők közvetlenül is megismerkedhettek a rendvédelmi szervek munkájával.

A Miskolci Rendészeti Szakgimnázium helyszínelési bemutatóba vonta be az érdeklődőket. A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság pedig egy tűzoltóautón azokat az eszközöket szemléltette, amelyeket a tűzoltás során használnak. A Magyar Vöröskereszt önkéntesei a Hősképző programot ismertették, és az elsősegélynyújtásról is hasznos információkat adtak át a gyakorlati bemutatón keresztül.

Részegszemüveg-próba

A megyei polgárőrszövetség a polgárőrség történetét bemutató mozgókiállítással illusztrálta a polgárőrök főbb tevékenységét. A nagyobbak ügyességi játék keretein belül kipróbálhatták az úgynevezett részegszemüveget, és meglepetésként egy speciális szemüveggel is találkozhattak, amely a drogok és hallucinogén anyagok hatásainak szimulálására szolgál.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában