Ítélet

2019.10.15. 20:00

Jogerős a Felsőzsolcán csecsemőjét emésztőgödörbe dobó nő ítélete

Az első fokon eljárt Miskolci Törvényszék 2019 áprilisában B. A-né vádlottat emberölés bűntette miatt 10 év szabadságvesztésre ítélte, másodfokon az ítéletet helybenhagyták.

Ügyészi vádismertetés a Miskolci Törvényszéken

Forrás: ÉM-archívum

Ahogy beszámoltunk korábban róla, a hatgyermekes asszony 2016 őszén teherbe esett, de mindenki elől eltitkolta, gyomorfájdalommal, gyomordaganattal magyarázta megváltozott testét, de kérésre sem ment orvoshoz. 2017. május 28-án reggel rosszul lett, gyomorgörcsre panaszkodott, ezért lánya és férje a kerti WC-ig támogatták, ahová egyedül ment be, később lányát vízért küldte el. A nő valamikor 7 óra és 10:16 között adott életet a 2920 grammos, 48 centiméter hosszú fiúnak, akit a WC padlójára szült. A köldökzsinórt elszakította, de a babát nem látta el, nem mosta le, nem takarította ki a légútjait, nem takarta be. Az újszülött az ellátatlanság miatt elhalálozott, a holt, vagy haldokló csecsemőt a nő az emésztőgödörbe dobta, segítséget nem kért a babának. Az asszony kizárólag ezt követően kért segítséget, mert erősen vérzett. Miután a mentő kórházba szállította, ott megállapították, hogy néhány órával azelőtt gyermeket szült. Az újszülöttet a rendőrség másnap találta meg a mellékhelyiség emésztőgödrében.

Az első fokon eljárt Miskolci Törvényszék 2019 áprilisában B. A-né vádlottat emberölés bűntette miatt 10 év szabadságvesztésre és 6 év közügyektől eltiltásra ítélte. Az ítélet ellen az ügyész súlyosításért, a vádlott és védője felmentésért fellebbezett.

A másodfokon eljáró Debreceni Ítélőtábla a vádlott közügyektől eltiltását 10 évre felemelte. Egyebekben helybenhagyta az elsőfokú ítéletet. Az ítélőtábla szerint az elsőfokú bíróság megalapozott tényállást állapított meg, részletes bizonyítást folytatott le és okszerűen állapította meg a vádlott bűnösségét. A bíróság nem látott okot a büntetés enyhítésére, amely most már jogerős.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában