Rendőrségi hír

2019.09.24. 18:30

Szabadságvesztésre ítélte a bíróság a Centrumnál ezer forintért rabló férfit

A Miskolci Járásbíróság szeptember 23-án előkészítő ülésen hozott ítéletet annak a fiatalkorú férfinak az ügyében, aki Miskolcon, egy belvárosi áruház előtt fenyegette meg, majd rabolta ki a sértettet.

Illusztráció

A bíróság által megállapított tényállás szerint a vádlott január 14-én, este fél 10 körüli időben szólította meg a villamosmegálló irányába tartó kiskorú sértettet, akitől azonnal 10.000,- forintot követelt. Miután a sértett közölte, nincs nála pénz, a vádlott megfenyegette, hogy leszúrja, majd kérésének nyomatékot adva a zsebébe nyúlt, mintha kést akarna rántani.

A sértett ettől annyira megijedt, hogy elmondta a vádlottnak, egy bankkártya van nála. Így a vádlott utasítására együtt mentek el egy, a közelben lévő bankautomatához, ahol a sértett a bankszámlaegyenleget lekérve mutatta meg a fiatal férfinak, hogy azon nincs annyi pénz, amennyit követel. A vádlott végül már 1.000,- forinttal is beérte, így a sértett ezt az összeget vette le a számláról és adta át a férfi részére, aki a pénzzel azonnal elmenekült a helyszínről.

A fiatal férfi beismerte a cselekmény elkövetését és lemondott a tárgyaláshoz való jogáról, így a járásbíróság rablás elkövetése miatt 1 év 8 hónap fiatalkorúak fogházbüntetésére és 2 év közügyektől eltiltásra ítélte, továbbá a sértettnek okozott kár megfizetésére is kötelezte.

A bíróság ítéletét a vádlott és védője tudomásul vette, azonban az ügyész 3 napot tartott fenn fellebbezési nyilatkozata megtételére.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában