biztonság hete

2019.09.27. 12:00

Sárospatak is csatlakozott a Biztonság Hetéhez

A szeptember 23-a és 28-a között megrendezésre kerülő programsorozat célja, hogy felhívja a figyelmet a különböző közlekedési helyzetek kockázataira.

Forrás: police.hu

Az Országos Rendőr-Főkapitányság Országos Balesetmegelőzési Bizottsága a Magyar Biztosítók Szövetségével együttműködésben úgy döntött, hogy ebben az évben is megrendezi a nagy tömegeket megmozgató baleset-megelőzési projektjét.

A témahéthez szorosan kapcsolódik az Európai Közlekedésrendészeti Szervek Hálózata által meghirdetett úgynevezett EDWARD Day (European Day Without a Road Death), amely projekt célkitűzése, hogy a közlekedési balesetek ne követeljenek halálos áldozatokat.

A rendezvénysorozat keretein belül 2019. szeptember 26-án 9 órai kezdettel, Sárospatakon a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság Balesetmegelőzési Bizottsága a Közlekedésrendészeti Osztállyal együttműködve a Biztonság Hete keretein belül közlekedésbiztonsági akadályversenyt rendezett. A rendezvényen a település oktatási intézményének tanulói a II. Rákóczi Ferenc Általános Iskolában mérték össze közlekedésbiztonsági, általános műveltségi, logikai, és elsősegély-nyújtási tudásukat. A verseny során a diákok közlekedési teszteket töltöttek ki, kerékpáros ügyességi pályát teljesítettek, valamint elsősegélynyújtási feladatokat is végrehajtottak. Az általános iskolák, és a középiskolák külön kategóriában versenyeztek.

A fő üzenet, hogy a legtöbb baleset tudatos magatartással, odafigyeléssel és néhány alapszabály betartásával megelőzhető, életünk így biztonságosabbá tehető.

… hogy mindenki hazaérjen!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában