Baleset

2019.08.08. 08:53

Tragédia a 37-esen

Súlyos baleset történt reggel 8 óra előtt Szerencs közelében.

Tragédia a 37-esen

Fotó: Serfőző László

A B.-A.-Z Megyei rendőr-főkapitányság tájékoztatása szerint egy bosnyák kamion ütközött össze egy lengyel személygépkocsival. A személygépkocsiban hárman utaztak, 30 év körüli szülők és a csecsemőjük.

Az ütközés következtében a személyautó az árokba sodródott és a tetejére borult, a kamion üzemanyagtartája pedig kigyulladt. A műszaki mentést a szerencsi hivatásos tűzoltók hajtották végre. Az egységek a tüzet eloltották, áramtalanították a balesetben érintett járműveket és feszítővágó berendezések segítségével három embert kiszabadítottak a személyautóból.

Leskó Diánától, az Országos Mentőszolgálat kommunikációs munkatársától megtudtuk, a mentők kiérkezésekor a három személy életjelenséget nem mutatott. A bajtársak hosszú percekig küzdöttek az életükért. Az édesapát és a két hónapos csecsemőt nem sikerült megmenteni, de az édesanyának visszatért a keringése. Őt válságos állapotban szállította a mentőhelikopter kórházba.

Az anya életveszélyes állapotban

A reggeli balesettel kapcsolatban a B.-A.-Z. Megyei Központ Kórház a következő tájékoztatást adta ki:

„Halálos baleset történt csütörtök reggel megyénkben, a 37-es számú főúton. Az illetékes hatóságok tájékoztatása alapján külföldi járművek érintettek a tragédiában.

A balesetben ketten életüket vesztették, egy embert pedig – mentőhelikopterrel – a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórházba szállítottak.

A beteg súlyos, életveszélyes sérüléseket szenvedett, a személyiségi jogaira tekintettel róla információkat az intézmény egyelőre nem adhat; valamint az állapotáról sem számolhatunk be mindaddig, míg ő, vagy hozzátartozója erre engedélyt nem ad.”

Feloldották a teljes útlezárást a 37-es számú főúton

A forgalom újra zavartalanul halad Szerencs határában, a helyszínelés és a műszaki mentés befejeződött.

Ahogy arról korábban hírt adtunk 2019. augusztus 8-án 8 óra körül a 37-es számú főút 31. kilométerszelvényében – Szerencs közelében – egy lengyel személygépjármű és egy bosnyák felségjelzésű kamion összeütközött. A helyszínelés és a műszaki mentés 13 óra 55 perckor befejeződött, az említett időponttól a főút forgalma ismét zavartalan.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában