Garázdaság

2019.07.14. 17:30

Sörösüveget vágott a rendőrségi gépkocsihoz

Gyorsított eljárással felfüggesztett fogházbüntetésre ítélték a magáról megfeledkező garázda nőt.

A Miskolci Járási Ügyészség gyorsított eljárás keretében – négy nappal a bűncselekményt követően – garázdaság vétsége miatt állított bíróság elé egy 37 éves miskolci nőt.

Részegen hangoskodott

A bíróság elé állításról készült ügyészi feljegyzés szerint az ittas állapotban lévő vádlottat július 6-án este egy körömi dohánybolt előtti területen rendőri intézkedés alá vonták, mert a nő az ott lévő ismerőseivel hangoskodott, veszekedett.

A vádlott nő a többszöri rendőri felszólítás ellenére sem hagyta abba az üvöltözést, miközben káromkodva szidalmazta ismerőseit, majd dühében a kezében lévő sörös­üveget a közelben álló rendőrségi szolgálati gépkocsi jobb hátsó kerekéhez vágta. Az üveg összetört, azonban a szolgálati gépjárműben kár nem keletkezett.

Riadalmat keltett

A vádlott ezen kihívóan közösségellenes, erőszakos magatartása alkalmas volt arra, hogy másokban megbotránkozást vagy riadalmat keltsen. A Miskolci Járásbíróság a büntetett előéletű vádlottat az ügyészi indítvánnyal egyezően végrehajtásában próbaidőre felfüggesztett fogházbüntetésre ítélte. Az ítélet – mivel azt az ügyészség, valamint a vádlott és védője is tudomásul vették – kihirdetését követően jogerőre emelkedett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában