Rendőrségi hír

2019.07.09. 15:30

Nagy értékű vásárlás ígéretével tévesztették meg a kereskedőt

A Miskolci Járási Ügyészség vádat emelt négy férfi ellen csalás bűntette miatt.

Illusztráció

A vádlottak közül az egyik férfi 2017. augusztus hónap végén szerszámgépek kereskedelmével kapcsolatos internetes hirdetés alapján felvette a kapcsolatot a sértett nővel, majd telefonos egyeztetést követően az M3-as autópályán vádlott-társával együtt egy benzinkúton találkoztak a hirdetővel, aki elvezette őket a Miskolcon lévő telephelyére. Egyidejűleg ugyanitt két további vádlott-társuk is megjelent egy kisteher-gépjárművel, amelyről a sértettet előzetesen nem értesítették.

A nő az egyik vádlottnak megmutatta a raktárban lévő szerszámgépeket, mire a vádlott úgy nyilatkozott, hogy mintegy 5 600 000 Ft értékben szeretne vásárolni, mivel Csepelen egy tanműhelyt fog berendezni.

A vádlott a társai jelenlétében megegyezett a hirdetővel, hogy a kiválasztott árukért az elkövetkező napokban kamiont fog küldeni, de egyidejűleg a sértett engedélyével a kisteherautójukba bepakoltak egy védőgázas hegesztőgépet és egy eszterga tokmányt azzal, hogy a vásárlás összegére tekintettel, igényt tartanak kedvezményekre, azaz hogy kisgépeket ellenérték nélkül elvisznek.

A vádlottak engedély nélkül még további szerszámokat, szerelőkocsit, hengersort, csiszolócsapágyakat pakoltak a teherautóba azon ígérettel, hogy majd a gépek kifizetésekor későbbi időpontban fogják ezeket is megfizetni. A tárgyalást levezető vádlott arra is ígéretet tett, hogy előleget is fizet, a sértett erre tekintettel megengedte ezek elszállítását.

A vádlottak két telefonszámot is adtak meg a nőnek, aki az elkövetkező két napban ezeken tartotta velük a kapcsolatot, azonban a vádlottak különböző indokokra hivatkozva, későbbi időpontra ígérték a fizetést, majd elérhetetlenné váltak.

A sértettnek okozott kár összesen 859 000 Ft, amely erejéig a sértett polgári jogi igényt jelentett be.

Az ügyészség az egyik vádlottal szemben végrehajtandó börtönbüntetést és közügyektől eltiltást, további három vádlottal szemben pedig felfüggesztett börtönbüntetést indítványozott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában