tárgyalás

2019.07.02. 07:30

Bíróságon az M3-ason történt buszos tragédia

Hosszú nyomozásra hosszú bírósági eljárás jöhet a mezőkeresztesi busztragédia ügyében.

Tóth Balázs

Öten haltak meg a buszbalesetben

Fotó: Vajda János

Előkészítő ülést tart kedden a Mezőkövesdi Járásbíróság az M3-as autópálya mezőkeresztesi szakaszánál 2016 decemberében történt buszbaleset ügyében. A vád szerint egy utazási társaság busza nyolcvan utassal hazafelé tartott Bécsből Debrecen irányába éjszaka, az autópálya kivilágítatlan szakaszán, körülbelül 100 kilométeres óránkénti sebességgel. A forgalom ugyan gyér volt, de az út állapota nedves, csúszós, és a hőmérséklet is fagypont alatti.

A vádlott a busz mellett haladt a belső forgalmi sávban egy személyautóval, körülbelül 130 kilométeres óránkénti sebességgel. Amikor elhaladt a busz mellett, az autó megcsúszott, a busz előtt átsodródott a külső forgalmi sávba, és a szalagkorlátnak ütközött. A mögötte haladó busz sofőrje nem tudta elkerülni az ütközést.

Öten haltak meg

A jármű az autónak, majd a bal oldalon található szalagkorlátnak ütközött, ami megbillentette a buszt, és az a bal oldalára borult. A busznak és az autónak később több jármű is nekiütközött. A baleset következtében öten meghaltak, nyolc-nyolc személy maradandó fogyatékosságot, illetve nyolc napon túl gyógyuló sérüléseket, míg huszonegy személy könnyebb sérüléseket szenvedett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában