Rendőrségi hír

2019.07.08. 16:00

Agresszív bolti szarka Miskolcon

A Miskolci Járási Ügyészség vádat emelt egy 22 éves férfi ellen lopás bűntette, lopás vétsége, garázdaság vétsége és könnyű testi sértés vétsége miatt.

Illusztráció

Forrás: Pixabay

A vádlott 2017. január hónap végétől április hónap elejéig terjedő időszakban 13 alkalommal, Miskolcon lévő drogériákból és nagyáruházakból kozmetikai, elektronikai termékeket és szeszes italokat tulajdonított el alkalmanként 1 500 Ft-tól 100 000 Ft-ig terjedő értékben azzal a módszerrel, hogy a termékeket a nála lévő táskába rejtette el és fizetés nélkül távozott.

Cselekményeit az üzletekben lévő biztonsági kamerák rögzítették, és egyes esetekben a biztonsági őr tetten érte, ezen alkalmakkor a termékeket visszavették tőle, azonban előfordult olyan eset is, amikor a boltvezető észrevette, hogy árucikkeket akar eltenni, ekkor a vádlott csak azokat rakta vissza az árugondolára, amelyek tekintetében éppen leleplezték, míg az előzőleg már a táskájában rejtett termékekkel fizetés nélkül elhagyta az üzletet.

Az egyik drogériában, amikor rájött arra, hogy a cselekményét észrevették, az üzletből történő menekülése érdekében több vásárlót nagy erővel félrelökött, a bejáratnál álló nőt pedig az üzlet falának taszította. Másik esetben a biztonsági őr tetten érte, visszavette tőle az árucikkeket, és a rendőrség kiérkezéséig a helyszínen vissza akarta tartani, erre a rendőri intézkedést elkerülendő, a vádlott több alkalommal, ököllel megütötte a biztonsági őrt, aki ennek következtében a fej és a nyak zúzódásával járó 8 napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett el.

A biztonsági őr a vádlottal szemben magánindítványt terjesztett elő. Az ügyészség a vádlottal szemben börtönbüntetést és közügyektől eltiltást indítványozott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában