Bíróverés Borsodban

2019.06.14. 19:00

A törvény előtt is felelnie kell a bírót verő kisgyőri focistának

Korábban beszámoltunk már róla, hogy példátlan eset történt a Kisgyőr-Ónod futball mérkőzésen május 4-én, amelyet a megyei II. osztály közép csoportjában rendeztek meg.

Illusztráció

Korábban beszámoltunk már róla, hogy 3-2 arányban vezettek a hazaiak, amikor Kasza Dénes játékvezető büntetőt ítélt a vendégeknek. A kisgyőriek 3-as számú játékosa, B. Krisztián ekkor a játékvezető felé rohant, és magasra ugorva a térdével testen rúgta, a könyökével nyakon ütötte, majd a tehetetlen dirigenst ököllel szájon vágta. A játékvezető – akinek védelmére keltek a csapatok tagjai – miután összeszedte magát, kiállította a tettest, majd vérző szájjal lefújta a mérkőzést.

Az MLSZ megfelelő fegyelmi bizottsága sport oldalról már hozott határozatot az ügyben és a mérkőzést 0-3-as eredménnyel az Ónod javára írták jóvá, a játékosnak pedig hosszú eltiltás elé kell néznie. Azonban rendőrségi ügy is lett az esetből: garázdaság bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott büntetőeljárást a Miskolci Rendőrkapitányság a 30 éves B. Krisztiánnal szemben. A frissen kapott tájékoztatás szerint a Miskolci Rendőrkapitányság a nyomozás során a szükséges eljárási cselekményeket elvégezte és az iratokat átadta az ügyészségnek, amely így vádat emelhet a futballista ellen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában