Balesetmegelőzés

2019.05.06. 19:52

Két kéz – két láb – két keréken – Pácinban

A balesetek megelőzésére hívta fel a figyelmet a program.

A közlekedésbiztonsági napon

Ma már szinte a legkisebb településeken is egyre nagyobb a forgalom. Igaz ez a helyzet Pácinra is, amely a településen lévő határátkelő miatt hatalmas közúti forgalmat bonyolít le. A nagy forgalom pedig azzal jár, hogy megnőhet az esetleges balesetek kialakulásának veszélye. Erre hívta fel a figyelmet a B.-A.-Z. Megyei Balesetmegelőzési Bizottság a Nemzedékek Biztonságáért Közhasznú Alapítvány támogatásával megrendezett Balesetmegelőzési napon. A Két kéz – két láb – két keréken elnevezésű program során a Pácini Általános Iskola udvarán technikai bemutatót szerveztek a gyerekeknek.

A biztonságuk a legfontosabb

Akár szeretjük, akár nem, ma már szinte a legkisebb településeken is egyre nagyobb a forgalom. A Bodrogköz sem mentes ettől, és különösen igaz ez a helyzet Pácinra is, amely a településen lévő határátkelője miatt hatalmas közúti forgalmat bonyolít le.

A nagy forgalom pedig azzal jár, hogy megnőhet az esetleges balesetek kialakulásának veszélye. Hogy ne következzenek be ilyen esetek, ahhoz mindenkinek fokozott figyelemre van szüksége. Mindannyian sokat tehetünk a szabályok betartásával és figyelembevételével azért, hogy megelőzzük a baleseteket.

Látványos bemutatók

Pácinban különösen nagy figyelmet fordítanak a gyerekek biztonságára, éppen ezért hívták fel a balesetek megelőzésére a figyelmet a B.-A.-Z. Megyei Balesetmegelőzési Bizottság a Nemzedékek Biztonságáért Közhasznú Alapítvány támogatásával megrendezett Balesetmegelőzési napon.

A Két kéz – két láb – két keréken elnevezésű program során a Pácini Általános Iskola udvarán technikai bemutatót szerveztek, melyen a gyerekek megismerhették rendőrségi szolgálati gépkocsit és motorkerékpárt, belülről is megnézhettek tűzoltóautót, és láthatták a rendőrségi szolgálati kutyák „műsorát” is.

A Bárókert Óvoda gyerekei KRESZ-tábla-felismerési feladatokat kaptak, majd háromkerekű kerékpárral, futókerékpárral és rollerrel mutattak be ügyességi feladatokat, bizonyíthatták tudásukat. A szépkorúak sem maradtak le a Balesetmegelőzési napról, nekik a biztonságos közlekedésről tartottak előadást.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában