Piaci körkép

2023.08.11. 18:00

Jó áron van görögdinnye (fotók)

A kínálatra és a minőségre sem lehet panasz: a magyar mézédes tényleg az.

Pap Gyula

Fotó: Ádám János

Csúcsszezonját éli a görögdinnye, bőséges a kínálat és az árak is – relatíve – elfogadhatónak mondhatóak. Igaz, ugyan hogy az utak mellett – a viszonylag erősebb vásárlóerőre alapozva – még mindig van 450-500 forintos dinnye, de a piacokon már lejjebb olvadt az ár a búza téren például a csíkos fajta 300 forintos kilogrammonkénti árért kínálja magát, a „fekete” héjú pedig 400 alatt van igaz csak 2 forinttal. A kínálatra és a minőségre sem lehet panasz a magyar mézédes tényleg az. A sárgadinnye kilója 230-300 forint között mozog, de lehet találkozni 2+1 akciókkal is. Az áruházláncok pedig mindkét terméket benn tartják akcióikban.

Endre dinnye fanatikus gyakorlatilag a magyar fajta megjelenése óta napi rendszerességgel fogyasztja. Azt mondja neki ez biztosítja a megfelelő napi folyadék mennyiséget. Általában egy nagyobbacskát vesz amit két-három nap alatt a elfogyasztanak nejével közösen.

Angéla a fél dinnyére esküszik, szereti látni milyen a belseje a gyümölcsnek még vásárlás előtt. Nem csak magában fogyasztja hanem többféle gyümölccsel keverve bólészerűen kínálja a családjának üdítő, hűs állapotban.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!