Miskolci Egyetem

2022.11.23. 12:31

Segítettek megérteni, melyik válságnak mik a sajátosságai

A tizenkilencedik szakmai napot tartották a Miskolci Egyetem gazdászai.

ÉM

Gion Gábor

Fotó: Bujdos Tibor

Szakmai napot szervezett „Szakmai kihívások sajátos körülmények között” címmel a Miskolci Egyetem Gazdaságtudományi Kar Pénzügyi és Számviteli Intézete. A téma a válság és annak a gazdasági hatásai.

„Ez a tizenkilencedik szakmai napunk, tehát nagy szakami múltra tekint vissza ez az előadássorozat” – nyilatkozta portálunknak Várkonyiné dr. Juhász Mária, a Pénzügyi és Számviteli Intézet igazgatója.

A szerdai konferenciát Veresné Prof. dr. Somosi Mariann, a Gazdaságtudományi Kar dékánja nyitotta meg, elmondva: ilyen gyakorlati ismeret elsajátítása nyílik mód a szakmai napon, amire nem biztos, hogy máskor lenne lehetősége a hallgatóknak. 

Gion Gábor, a stratégiai elemzését és humánpolitikáért felelős államtitkár előadásában a 2008-as gazdasági válságról, a migrációs válságról, a COVID válságról beszélt, kitérve a mostani orosz-ukrán válság hatásaira. Rámutatott: minden egyes válságnak megvannak a sajátosságai. 

Tamásné Czinge Csilla, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal szakmai elnökhelyettese előadásának fókuszában a válságra adott adóváltozások hatásait ismertette az érdeklődőkkel.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!