Vállalkozói fórum

2022.03.27. 19:19

Ipari fejlettségben régiónk le fogja körözni Nyugat-Magyarországot

Szerencs - „Az észak-magyarországi régió ipari fejlettsége 5-10 éven belül meg fogja haladni Nyugat-Magyarországét” – jelentette ki Palkovics László innovációs és technológiai miniszter, aki vállalkozói fórumot tartott Szerencsen.

Méhes László

Dr. Palkovics László innovációs és technológiai miniszter sajtótájékoztatója a védelmi ipar fejlesztéséről. Fotó: Kuklis István

Fotó: Kuklis István

A miniszter ezzel a kormány gazdaságpolitikai intézkedéseinek a térség fejlődésére gyakorolt hatásaira utalt, azokra a magas hozzáadott értékű gyártási folyamatokat biztosító ipari és technológiai beruházásokra, amik jelenleg is zajlanak. Változás a gazdaságpolitikai stratégiában a következő időszakban sem várható, tette hozzá, a hazai és uniós források biztosításával továbbra is szorgalmazzák a versenyképes technológiák meghonosítását és a környezetbarát ipari tevékenységek térnyerését.

 

A miniszteri találkozót Koncz Zsófia, a térség országgyűlési képviselője szervezte, mert mint mondta: meggyőződése, hogy a kis- és középvállalkozások a motorjai a hazai gazdaság fejlődésének.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!