ipari termelés

2021.09.08. 10:00

Jelentősen nőtt az ipari termelés

Az ipari termelés volumene 8 százalékkal haladta meg az egy évvel korábbit – tette közzé a Központi Statisztikai Hivatal szeptember 7-én kiadott gyorsjelentésében. Munkanaphatástól megtisztítva a termelés 10,2 százalékkal lett nagyobb. A szezonálisan és munkanappal kiigazított adatok alapján az ipari kibocsátás 2021 júniusához képest azonban 0,5 százalékkal csökkent, míg a termelés szintje hasonló volt, mint a járvány előtt, 2019 júliusában.

Az adatelemzés arról tanúskodik, hogy a növekedéshez a feldolgozóipari alágazatok többsége hozzájárult. A legnagyobb súlyt képviselő járműgyártás kibocsátása azonban csökkent, amit elsősorban a gyárleállások, valamint az egyműszakos munkarend következményével magyaráznak. Szintén mérséklődött a kibocsátás a számítógép, elektronikai, optikai termék gyártásában, ugyanakkor az élelmiszer, ital és dohánytermék gyártása kismértékben emelkedett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!