gazdaság

2021.09.28. 14:10

Befektetés-ösztönzési gazdasági fórum

A gazdaság egyik legnagyobb kihívása a megfelelően képzett és az igények szerint rendelkezésre álló munkaerő, aminek léte vagy hiánya gyakorlati hatással van egy-egy térségben a befektetés-ösztönzés alakulására.

Fotó: Kozma István

Az emberi erőforrás került ezért annak a gazdasági fórumnak a középpontjába, amelyet a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Önkormányzat és a BORA 94 közreműködésével a megyei foglalkoztatási paktumszervezet rendezett a megyeházán.

Fotó: Kozma István

A fórumon résztvevő vállalkozások, gazdaságfejlesztésben érdekelt szervezetek tájékoztatást kaptak arról, hogy a térség legjelentősebb oktatási központjai – a Miskolci Szakképzési Centrum és a Miskolci Egyetem – milyen válaszokat tudnak adni a rövid távú munkaerőpiaci igényekre.

Tájékoztatást adtak ugyanakkor azzal kapcsolatban is, hogy a foglalkoztatás bővítése érdekében milyen konkrét együttműködési lehetőségek állnak rendelkezésre a gazdasági szereplők, valamint a szakképzési és felsőoktatási intézmények között. A résztvevők megismerhették azokat a képzési együttműködési és támogatási lehetőségeket, amelynek révén biztosíthatják a szükséges képzettségű és létszámú munkaerőt.

A gazdasági fórum zárásaként a Bosch és Joyson képviselői a duális képzéssel kapcsolatos jó gyakorlatokról számoltak be az érdeklődőknek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!