fejlesztés

2021.04.20. 18:00

A turizmus fejlesztését támogatta az egyesület

Közel 200 új férőhellyel és több attrakcióval bővül a megye turisztikai kínálata.

20210122 Miskolc fotó: Bujdos Tibor BT Észak-Magyarország Portré: Nagy Lajos Bükkaranyos polgármestere.

Forrás: ÉM

Fotó: Bujdos Tibor

A Bükk-Térségi LEADER Egyesület 2020. év elején pályázatot hirdetett turisztikai szolgáltatások létrehozására, fejlesztésére: a közel 400 millió forintos keretösszegből 23 vállalkozást támogattak.

– A fejlesztési stratégiánknak mindig része volt a turizmus fejlesztése, hiszen a tervezési területünkön lévő 42 település között több kedvelt turistacélpont is található, Bogácstól Bükkszentkereszten át Dédestapolcsányig – mondta Nagy Lajos, Bükkaranyos polgármestere, az egyesület elnöke. – A koronavírus-helyzet egyik nagy vesztese a turisztikai ágazat volt, ezért is döntöttünk úgy, hogy a fejlesztési ciklus végére megmaradt összes forrást erre a pályázatra fordítjuk. Nagy volt az érdeklődés a pályázat kiírásakor, rövid időn belül a rendelkezésre álló keret kétszeresére nyújtottak be támogatási igényt. A pályázatok jellemzően új férőhelyek létrehozásáról vagy meglévők bővítéséről szólnak, de bővülnek a szolgáltatások és megépül egy kilátó, egy étterem, valamint létrejön egy lakásétterem is. Az egyesület által kiírt pályázatnak köszönhetően 193 új férőhely létesül, és 6 új munkahelyet hoznak létre a régióban. Külön öröm, hogy a pályázók a térségben található többi szolgáltatóval – borászatokkal, helyi termelőkkel, helyi éttermekkel – közösen képzelik el a jövőjüket és a fejlődésüket. Sokan érdeklődnek arról, hogy újra megnyitjuk-e ezt a pályázati lehetőséget, de még nincsenek végleges adataink a következő időszak támogatásairól. Amint ezek biztossá válnak, akkor tudunk dönteni a továbbiakról, de a pályázat sikerére való tekintettel azt gondolom, hogy idén is lesz lehetőség forrást szerezni a fejlesztési tervekhez, ötletekhez.

(A borítóképen: Nagy Lajos)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!