kutatás-fejlesztés

2021.03.26. 19:00

Innovatív tudásvárost hoztak létre a fiatalodó Miskolci Egyetemen

A miskolci egyetemi fejlesztések legfontosabb célja, hogy javítsák a régió versenyképességét, a helyi gazdaság élénkítését.

Apagyi Beáta

20201030 Miskolc A Miskolci Egyetem épületei és kollégiumi épületek. Fotó: Vajda János VJ Észak-Magyarország

Fotó: Vajda János

Online konferenciával zárták le a „Fiatalodó és megújuló Egyetem – Innovatív tudásváros, A Miskolci Egyetem intelligens szakosodást szolgáló intézményi fejlesztése” című európai uniós finanszírozású projektet, melynek munkálatai még 2017-ben kezdődtek.

Regionális hatások

A projekt célja, melyet sikerült megvalósítani: a Miskolci Egyetem hatékony bekapcsolása a Nemzeti Intelligens Szakosodási Stratégia megvalósításába, az intézmény kutatási kapacitásainak bővítése, a kutatási szolgáltatások fejlesztése, és a társadalmi innováció fokozása a kutatás-fejlesztés (K+F) szféra bevonásával.

A Miskolci Egyetem öt kiválósági központjának keretében működő tudományos műhelyek biztosították a fiatal kutatók továbblépési lehetőségeit a doktori fokozatszerzés, valamint a további kutatások világába. A kutatás-fejlesztés, az innovációs folyamatok erősítése megváltoztatta a vállalati szférával való kapcsolatrendszert, amelyek ezáltal nemzetközi kapcsolatokkal is bővültek.

Startupok

Komoly előrelépés történt a gazdasági hasznosítást elősegítő startup környezet kialakításában az egyetemi co-working tér létrehozásával, a Kreatív Klubok szervezésével, valamint a rendkívül népszerű Start-ME-Up ötletverseny-sorozat elindításával.

A fejlesztések regionális hatásként elősegítik az Észak-magyarországi régió versenyképességének javítását, a tudásalapú gazdasághoz szükséges diplomás és PhD-fokozattal rendelkező szakemberek arányának növekedését és a helyi gazdaság élénkítését.

https://boon.hu/kozelet/helyi-kozelet/nyolc-nagykovet-kap-tamogatast-5165710/

https://boon.hu/eletstilus/helyi-eletstilus/a-szmogot-es-az-energiavalsagot-kutatjak-5190502/

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!