Putnok

2020.04.23. 16:30

Épülnek a kapuk, lesz sétaút és egy kilátó is

Közel kétszázmillió forintból valósítanak meg számos attrakciót a gömöri településen.

Marosréti Ervin

Fotó: Marosréti Ervin

A koronavírus idején kissé távolinak tűnik a korlátlan szabadság, az utazás. Ennek ellenére mindenki bízik benne, hogy néhány hét, esetleg hónap múlva visszatér az élet a régi kerékvágásba, és akkor ismét felfedezhetünk új vagy kevésbé ismert turisztikai célállomásokat. Ebben reménykednek Putnokon is, hiszen számos olyan fejlesztés zajlik ezekben a hetekben, amely a távolabbról érkező vendégeket csábíthatja Gömör fővárosába és a környékre.

Rövidesen kész

Kulturális és természeti adottságra épülő élményekkel igyekeznek megfogni a turistákat, amely most már 75 százalékban elkészült. Közeledik a projekt zárása, hamarosan befejeződik az új attrakciók kialakítása. Emellett korszerűsítik a meglévő látványosságokat, valamint megteremtik a kapcsolódó infrastruktúrát is. Az összetett pályázatra közel kétszázmillió forintot fordíthatnak a putnokiak, amelyből korábbi fejlesztésekhez kapcsolódva alakítanak ki látnivalókat és olyan szolgáltatásokat, amelyeket a városba látogatók igénybe vehetnek a későbbiek folyamán.

Kilátó, csónakház

Putnok egyik végén Gömör, másik határában pedig városkapu épül, de rövidesen elkészül egy kilátó is. A Sajó partján a vízi sportok kedvelőit egy csónakház várja a jövőben, valamint egy sétautat is kialakítanak a közelben. Putnokon kávézó és ajándékbolt létesül, a színvonalas rendezvényeket pedig egy mobil színpad is segíti majd.

(A borítóképen: A putnoki csónakház)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!