Miskolc

2019.10.09. 16:45

Aktív ipari területté fejlesztik a környéket

A Sajószigeti úton talált helyet az új alumínium nyílászáró gyártócsarnok.

Fotó: Kozma István

. A D-Gesztor Kft. 2002 októberében alakult magántőkéből, családi vállalkozásként. Kezdetben a Miskolc-Alsózsolca Ipari Parkban működtek, 2008-ban viszont Miskolcra került a cég székhelye. A költözést a társaság létszámnövekedése, bővülése indokolta. Ennek a bővülésnek a következő lépése a most átadott alumínium nyílászárókat gyártó csarnok és irodarész is, mely ötven új munkahelyet is jelent.

 

Választásunk a Sajószigeti út és a Zsigmondy utcák által szegélyezett területre esett, ami 2008-ban lepusztult, elnéptelenedett volt, pedig az idősebbek elmondása alapján a városrész régebben virágzott – mondta Dányi Gábor a D-Gesztor Építő és Acélszerkezet Gyártó Kft. ügyvezetője, aki szerint a társaság célja, hogy aktív ipari területté fejlesszék a környéket. Ezt egyrészről a saját kapacitásuk bővítésével, másrészről egyéb kis- és középvállalkozások bevonásával tervezik:

„Az elmúlt években megközelítőleg tízhektárnyi ipari területet vásároltunk meg a régi drótkötélgyár környékén. Ezeket elláttuk infrastruktúrával, közművesítettük őket”.

Közösen nyitották meg

A mostani új alumínium nyílászáró gyártócsarnokot az MPA System Kft.-vel összefogva nyitották meg.

Az átadón dr. Alakszai Zoltán jegyző és Csöbör Katalin országgyűlési képviselő mellett beszédet mondott Rákossy Balázs, európai uniós források felhasználásáért felelős államtitkár is, aki a következőképpen reflektált a cég saját finanszírozású projektjére:

„A gazdaság olyan szakaszban van, hogy támaszkodhat a saját bevételeire – ez többek között a jól teljesítő vállalatoknak és a dolgozóknak köszönhető”.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!