online vásárlás

2019.08.15. 14:30

Új korszakba lépnek a bankkártyások

Az új szabályozás erős ügyfél-hitelesítést ír elő a bankkártyával történő online vásárláshoz.

Nagyobb biztonságban

Fotó: Bujdos Tibor

Szeptember 14-től lép életbe egy új európai szabályozás, amely az online fizetést teszi még biztonságosabbá – derül ki a money.hu összefoglalójából. Magyarországon rengetegen érintettek: a hivatalos adatok szerint ugyanis az első negyedévben több mint 9,4 millió bankkártya volt a magyar piacon, 5 százalékkal több, mint egy évvel korábban.

Biztonság, duplázva

„Az új szabályozás erős ügyfél-hitelesítést ír elő a bankkártyával történő online vásárláshoz. Azaz két, biztonsági szempontból független azonosítóval kell jóváhagyni a vásárlást. A gyakorlatban ez úgy néz ki, hogy a vásárlás utolsó lépéséig eljuthatunk az eddigi lépésekkel, de ott a bank küld a telefonunkra egy kódot, ennek beírásával kap zöld utat a tranzakció” – mondta Trencsán Erika, a money.hu vezető pénzügyi szakértője. Hozzátette: Ez csak az egyik forgatókönyv, bankonként más és más lehet a gyakorlat, ráadásul európai szintű szabályozásról van szó, így a külföldi bankoknál is eltérhet a metódus. A szakember azt is elmondta, hogy az adott ország hatóságai dönthetnek a határidő meghosszabbításáról.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!