Helyi gazdaság

2013.04.25. 10:22

Nézőpont: Bagatell, kettő az egyben

<em>Az elöregedéssel és a fiatalok munkanélküliségével egyaránt küzd Európa, benne természetesen Magyarország is, és meglátjuk majd, ki marad alul, onnan szagolva, a nagy mindenféle hétbaj közepette, kívül-belül leselkedve, árfolyamgátmetszésből&nbsp;adóparadicsom-levesbe, és azt is meglátjuk, ki marad idebent, és ki megy ki, esetleg ki jön haza, és vajon melyikük a bátrabb, és persze mennyire bízik, ha másban nem, hát magában, mert önbizalomból általában vagy túl kevés van, vagy túl sok – magyarázat legalábbis mindig akad</em>.&nbsp;<strong>Fábián György jegyzete</strong>.

Az elöregedéssel és a fiatalok munkanélküliségével egyaránt küzd Európa, benne természetesen Magyarország is, és meglátjuk majd, ki marad alul, onnan szagolva, a nagy mindenféle hétbaj közepette, kívül-belül leselkedve, árfolyamgátmetszésből adóparadicsom-levesbe, és azt is meglátjuk, ki marad idebent, és ki megy ki, esetleg ki jön haza, és vajon melyikük a bátrabb, és persze mennyire bízik, ha másban nem, hát magában, mert önbizalomból általában vagy túl kevés van, vagy túl sok – magyarázat legalábbis mindig akadFábián György jegyzete.

Ahogy szokott lenni, még a végén kiderül, hogy nekünk semmi se jó; ha sárga, az a baj, ha pontyszínű, akkor meg az, füstölgünk orrba-szájba, milyen csúf, miközben azon jár a maradék eszünk, hogy pár hónap múlva a halmozottan előnyös helyzetűek biztosan egymás után fogják majd ilyenre festeni a házukat, szerencsére előbb kiderül: a sárga csupán ideiglenes szín, alapozó, előjáték, prelúdium, fúga nélkül.

Szintén szerencsére, mi is ideiglenesek vagyunk, vagy csak idegesek, idegenek, esetleg idétlenek, időtlenek vagy csupán idejétmúltak. Nem kívántak törlendők.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!