Helyi gazdaság

2013.03.02. 12:49

Bemutatták az 50 tehetséges magyar fiatal program nyerteseit

Budapest, 2013. március 1., péntek (MTI) - Gálavacsora keretében bemutatták péntek este azokat a harminc év alatti kiemelkedő tehetségeket, akik az 50 tehetséges magyar fiatal elnevezésű program nyerteseiként fél éven át elismert szaktekintélyek, mentorok támogatását élvezhetik.

Budapest, 2013. március 1., péntek (MTI) - Gálavacsora keretében bemutatták péntek este azokat a harminc év alatti kiemelkedő tehetségeket, akik az 50 tehetséges magyar fiatal elnevezésű program nyerteseiként fél éven át elismert szaktekintélyek, mentorok támogatását élvezhetik.A La Femme magazin által életre hívott programra október végéig jelentkezett fiatalok közül harminctagú zsűri választotta ki a teljesítmény, társadalmi érték, eredetiség és az újító-, valamint ösztönző erő szempontjainak figyelembe vételével azt az ötven fiatalt, akik mentorukkal hat hónapos támogató programban vehetnek részt. A személyre szabott program a fejlődésükhöz fontos személyes ismeretségekhez, új feladatok, pályázatok, ösztöndíjak elnyeréséhez is hozzásegítheti a fiatalokat.

A pénteki gálaesten bemutatkoztak a mentor-mentorált párosok. A mentorok között Navracsics Tibor miniszterelnök-helyettes, közigazgatási és igazságügyi miniszter, a program fővédnöke mellett szerepel például Gerendai Károly zenész, Al Ghaoui Hesna újságíró, Schäffer Erzsébet író-újságíró, Pataki Ágnes filmproducer, Bíró Csilla zenei impresszárió, Miklósa Erika operaénekes, Ádám Veronika orvos, biokémikus, Kósa

Erika pénzügyi szakember és Zétényi Lili, a Le Femme magazin főszerkesztője is.

A nyertesek 18 és 30 év közötti fiatalok, akik valamilyen területen átlagon felüli tehetséggel és szorgalommal rendelkeznek. A kiválasztott ötven fiatal rendívül széles skálán, kategóriákba sorolhatatlan területeken számít kiemelkedő tehetségnek: van köztük hegedűművész, cukrász, költő, építészmérnök, operaénekes, csillagász, programozó, nemzetközi jogász, biokémikus, dzseszzénekes, divattervező és kite szörfös is - tájékoztatták a szervezők az MTI-t.

A párosok bemutatásával hivatalosan kezdetét veszi a közös munka, ami természetesen közös megegyezéssel meghosszabbítható. A program célja a tehetség kibontakoztatása, a mentorált kiemelkedő teljesítménye, az érvényesülés, a sikerhez szükséges egyéb készségek fejlesztése mentora által. Ehhez a páros közösen határozza meg a hat hónap során elérni kívánt célokat és az ehhez hozzásegítő eszközrendszert. A közös munkában szakmai segítséget nyújtanak Nemzeti Tehetség Programhoz kapcsolódó a Nemzeti Tehetségpontok szakemberei is.

- MTI -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!