Helyi gazdaság

2013.02.07. 17:51

Multinacionális gépgyártók lehetséges beszállítókkal ismerkednek Nógrádban

Salgótarján, 2013. február 7., csütörtök (MTI) - A kis és középvállalkozások beszállítóvá válásának támogatására Benchmarking-klubot indított az Energetikai-, Gép- és acélszerkezet-gyártó és Mechatronikai Klaszter Nógrádban - mondta Paróczai Péter, a klaszter szakmai vezetője az MTI-nek csütörtökön.

Salgótarján, 2013. február 7., csütörtök (MTI) - A kis és középvállalkozások beszállítóvá válásának támogatására Benchmarking-klubot indított az Energetikai-, Gép- és acélszerkezet-gyártó és Mechatronikai Klaszter Nógrádban - mondta Paróczai Péter, a klaszter szakmai vezetője az MTI-nek csütörtökön.A klub első rendezvényét pénteken tartják, a Nógrád megyében működő nagy iparvállalatok vezetői fémforgácsoló üzemeket tekintenek meg, a salgótarjáni Tarjángép Kft. és a karancsaljai Sziroj Kft. CNC-forgácsoló üzemében tesznek látogatást - tette hozzá a szakmai vezető.

Paróczai Péter szerint a CNC-megmunkálással foglalkozó cégeknek jó esélyük van arra, hogy beszállítói legyenek az Energetikai-, Gép- és acélszerkezetgyártó és Mechatronikai Klaszter nagyvállatainak. Többek közt a mátranováki Bombardiernek, a salgótarjáni tűzhelygyár utódjának, az SVT-Wamsler NyRt-nek, a pásztói Eglo Zrt-nek, vagy a Balassagyarmaton működő, autókompresszor-gyártó Delphinek.

Elmondta: a Benchmarking-klub az idén nyolc alkalommal biztosít közös üzemlátogatást a tagoknak.

Hozzátette: a Budapesti Gazdasági Főiskola 2009-ben alakította ki a klasztert több, Nógrád megyében működő vállalattal, kamarai képző-intézményekkel a megyében működő multik beszállítói igényeinek felmérésére és kiszolgálására. A termelést megfelelő szakember-utánpótlással is segítenék, a nagyvállalatokhoz kihelyezett gyakorlat-közeli oktatás megszervezését ösztönzik, amelyek keretében célfeladatokra képeznének szakembereket.

- MTI -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!