Helyi gazdaság

2013.02.02. 15:53

MSZP: gazdasági stabilitásra van szükség

Budapest, 2013. február 2., szombat (MTI) - Az Orbán-kormány által "felszámolt" gazdasági stabilitást biztosítaná az ERM-2, az euróövezet előszobája, amelynek bevezetését 2015-től javasolja az MSZP elnöke - kommentálta Tukacs István szocialista képviselő azt, hogy a fideszes Kocsis Máté szombaton veszélyes kapkodásnak minősítette Mesterházy Attila elképzelését a magyarországi euróbevezetés ügyében.

Budapest, 2013. február 2., szombat (MTI) - Az Orbán-kormány által "felszámolt" gazdasági stabilitást biztosítaná az ERM-2, az euróövezet előszobája, amelynek bevezetését 2015-től javasolja az MSZP elnöke - kommentálta Tukacs István szocialista képviselő azt, hogy a fideszes Kocsis Máté szombaton veszélyes kapkodásnak minősítette Mesterházy Attila elképzelését a magyarországi euróbevezetés ügyében."Ez nem jelenti az euró automatikus bevezetését, de jót tesz a forint árfolyamának és a Fidesz által padlóra küldött magyar gazdaságnak. Ennek révén kiszámítható az ország makropályája a külsős partnereknek és a magyar adófizetőknek" - írta az MTI-hez eljuttatott közleményében az ellenzéki politikus, aki szerint erre a stabilitásra, kiszámíthatóságra volna a legnagyobb szüksége "az orbáni ámokfutás 3 éve után hazánknak és mind a 10 millió polgárunknak".

Kocsis Máté sajtótájékoztatóján azt mondta, az MSZP-elnök "elkapkodott, megfontolatlan, a magyar emberek többségének véleményével ellentétes" álláspontja iszonyú megszorításokkal, áremelkedéssel, az infláció mértékének brutális megugrásával, növekvő munkanélküliséggel és a vállalkozások terheinek aránytalan emelkedésével járna.

Tukacs István ennek kapcsán azt javasolta a fideszes politikusnak: a megszorítások tekintetében kérdezze miniszterelnökét, gazdasági miniszterét, "hiszen 30 hónapos uralkodásuk 30 új adót hozott, és 850 milliárdos drasztikus megszorító csomagjuk miatt idén minden átlagos magyar család 340 ezer forint Fidesz-sarcot kénytelen elviselni".

- MTI - 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!