Helyi gazdaság

2013.02.25. 12:59

Más lesz az idei büdzsé, mint az eddigiek voltak

Debrecen - A formai és a tartalmi eltérésekre is felhívta a figyelmet a Fidesz frakció.

Debrecen - A formai és a tartalmi eltérésekre is felhívta a figyelmet a Fidesz frakció.A csütörtöki közgyűlés elé terjesztendő városi költségvetés előre mutató, takarékos, ugyanakkor a gazdálkodás egyensúlyát teremti meg - mondta Balázs Ákos, a Fidesz frakció vezetője hétfői sajtótájékoztatójukon. Kiemelte, a csaknem 31 milliárdos tervezett főösszegből 2,8 milliárd forint a fejlesztésekre szánt összeg, melyek a város otthonosabbá tételét szolgálják.

Képviselőtársa, Kovács István úgy fogalmazott: az idei költségvetés formailag és tartalmában is eltér a korábbiaktól, ugyanis a város csak annyi kiadást tervez, amennyi a bevétele lesz, idén hitelfelvétellel nem számolnak. Lapunk arra vonatkozó kérdésére, hogy miként biztosítható minden tervezett bevétel realizálása, Balázs Ákos azt válaszolta: a korábbi gyakorlattól eltérően ebben az évben folyamatosan figyelemmel kísérik a költségvetés alakulását, és szükség esetén korrigálják.

Jenei Imre képviselő arról beszélt, hogy az eddigi 98 helyett 51 önkormányzati intézmény feladatellátását kell biztosítani, s erre meglesznek a források, mint ahogyan a már megkezdett beruházásokhoz, illetve az idei évre tervezett fejlesztésekre is. Saját bevételt 9,5 milliárdot tervez a város, a kertségi program folytatására 550 milliót, a panelprogramra pedig 60 milliót, város üzemeltetésre a tavalyinál mindössze 90 millióval kevesebbet, 1,7 milliárdot irányoz elő a költségvetés.

HBN-ÉP

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!