Helyi gazdaság

2013.02.22. 19:34

Kormányzati Információs Központ: összességében nyereségesek az áramszolgáltatók

Budapest, 2013. február 22., péntek (MTI) - Összességében nyereségesek a Magyarországon működő villamosenergia-ipari szolgáltató vállalatok - derül ki a Kormányzati Információs Központ háttéranyagából.

Budapest, 2013. február 22., péntek (MTI) - Összességében nyereségesek a Magyarországon működő villamosenergia-ipari szolgáltató vállalatok - derül ki a Kormányzati Információs Központ háttéranyagából.Az MTI-hez pénteken eljuttatott anyagban található adatok szerint 2011-ben az egyetemes szolgáltatói tevékenység - a lakosság, illetve a kisfogyasztók ellátása - veszteséges volt, azonban az elosztásból érdemi eredményt realizáltak a társaságok.

Magyarországon hat villamosenergia-elosztó működik, mindegyikük a saját kizárólagos ellátási területén. A hat elosztó három nagy tulajdonosi csoporthoz tartozik, a német RWE-hez és az E.ON-hoz, illetve a francia EDF-hez. Az elosztásból az EDF több mint 7,6 milliárd, az E.ON több mint 9,1 milliárd, az RWE pedig több mint 15,3 milliárd forint adózott eredményre tett szert 2011-ben a dokumentum szerint.

A társaságcsoportok szintjén vizsgálva mindegyik társaság nyereséges volt, az EDF több mint 8 milliárd, az E.ON csaknem 10,2 milliárd, az RWE pedig több mint 12,8 milliárd forint nyereséget ért el.

A három társaságcsoport éves együttes adózott eredménye 31 milliárd forintot tett ki 2011-ben - ismertette a Kormányzati Információs Központ.

- MTI -

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!