Helyi gazdaság

2013.02.25. 17:08

Kelendőek a kínai szupergazdagoknak ajánlott luxusutak

Peking, 2013. február 25., hétfő (MTI) - Európa négy neves kiállítóhelye, a párizsi Louvre és Pompidou Központ, valamint az amszterdami Van Gogh múzeum és Rijksmuseum zárt ajtók mögötti exkluzív tárlatlátogatásra vár tíz szupergazdag kínait.

Peking, 2013. február 25., hétfő (MTI) - Európa négy neves kiállítóhelye, a párizsi Louvre és Pompidou Központ, valamint az amszterdami Van Gogh múzeum és Rijksmuseum zárt ajtók mögötti exkluzív tárlatlátogatásra vár tíz szupergazdag kínait.

A tehetős kínai polgárok, akik 145 ezer jüant (5,1 millió forint) fizetnek a tíznapos kirándulás szervezőinek, egyúttal ellátogatnak a hagyományosan Maastrichtban megrendezendő európai képzőművészeti és régiség vásárra - számolt be a márciusi túráról a vagyonos kínaiak jelentette piacról szóló összefoglalójában a China Daily című napilap.

Az utazásszervező közlése szerint a szupergazdagok "lesik" a lehetőséget és a kínálkozó alkalomra azonnal lecsapnak. 660 ezer jüanos (23,3 millió forint) csomagjukra tavaly harminc másodperc alatt keltek el a helyek. Az idei évre meghirdetett "80 nap alatt a Föld körül" elnevezésű túrájuk kicsivel többe kerül mint 1 millió jüan (35 millió forint), de a keret pillanatok alatt betelt.

Kínában több mint 2,7 millió ember személyi vagyona haladja meg a 6 millió jüant (212,4 millió forint), és felmérések szerint körülbelül 60 százalékukat "érdeklik" a luxusutak. Ők a potenciális vevői az egzotikus, luxusutazásokra szakosodott kisebb-nagyobb irodáknak. Szükség esetén egyénre szabott, a különleges kívánalmaknak megfelelő programot állítanak össze.

Egyikük például arról számolt be, hogy egyre nagyobb számban képesek Tahitire küldeni kínaiakat, és a maga részéről bízik Francia Polinézia "sikerében". Tavaly 12 százalékkal több kínai jutott Tahitire, mint egy évvel korábban.

Egyes vélemények szerint ugyanakkor a mostani időszak nem éppen a legmegfelelőbb a luxusutak népszerűsítésére. Nem is annyira azért, mert a gazdasági növekedés Kínában is mérséklődik, hanem sokkal inkább amiatt, hogy a központi kormány megszigorította a korrupció ellenes harcot, és a tehetősebbek közül egyre kevesebben szeretnének reflektorfénybe kerülni, inkább kerülik a látványos költekezést.

- MTI -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!