Helyi gazdaság

2013.02.21. 16:03

Jelentős bővülésre számít az OTP Lakástakarék

Budapest, 2013. február 21., csütörtök (MTI) - A következő két-három évben harmadával, egymillióra nőhet a lakástakarék-pénztári szerződéssel rendelkező családok száma az OTP Lakástakarék becslése szerint.

Budapest, 2013. február 21., csütörtök (MTI) - A következő két-három évben harmadával, egymillióra nőhet a lakástakarék-pénztári szerződéssel rendelkező családok száma az OTP Lakástakarék becslése szerint.A társaság az MTI-vel közölte: a bővüléshez a pénztár szakértői szerint hozzájárulhat, hogy 2008 óta jelentős mértékű elhalasztott kereslet halmozódott fel a lakáspiacon, amely előbb-utóbb felszínre tör, és finanszírozást igényel.

A másik ok a magyar lakásállomány rohamos öregedése. Ez hozza magával az energetikai felújítások, és az egyéb korszerűsítések szükségességét is, amihez szintén hátteret jelentenek a lakástakarék-pénztári megtakarítási és finanszírozási konstrukciók.

Magyarországon a potenciális lakástakarék-pénztári piac 2,5 millió háztartásra becsülhető. Ez a jelenlegi 700-800 ezer szerződéshez képest 30 százalékos penetrációt jelent. Ez az arány Ausztriában vagy Németországban több mint duplája, azonban ott 70-80 éves múltra tekintenek vissza a lakástakarékok, míg Magyarországon csak másfél évtizedesek - áll a közleményben.

- MTI -

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!