Helyi gazdaság

2013.02.22. 15:25

Janukovics: Ukrajna aligha adja el földgázvezetékeit

Kijev, 2013. február 22., péntek (MTI) - Nem valószínű, hogy Ukrajna eladja gázvezetékeit, legfeljebb azok bérbeadása lehetséges - jelentette ki Viktor Janukovics ukrán elnök pénteken, amikor élő tévéműsorban válaszolt a lakosság kérdéseire.

Kijev, 2013. február 22., péntek (MTI) - Nem valószínű, hogy Ukrajna eladja gázvezetékeit, legfeljebb azok bérbeadása lehetséges - jelentette ki Viktor Janukovics ukrán elnök pénteken, amikor élő tévéműsorban válaszolt a lakosság kérdéseire.Az államfő ezt arra a kérdésre válaszolta, hogy folynak-e tárgyalások egy orosz-ukrán konzorcium létrehozásáról az ukrajnai gázvezetékek üzemeltetésére. Janukovics emellett ígéretet tett arra, hogy nem emelik a lakossági gáz árát. Ami az Oroszországból importált földgázt illeti, reményét fejezte ki, hogy sikerül megállapodnia Moszkvával egy reális árban.

A "Párbeszéd az országgal" címen - orosz kollégájának, Vlagyimir Putyin elnöknek a példáját követve - első alkalommal beszélgetett élő adásban az ukrán államfő csaknem négy órán át a nézőkkel. A különböző ukrán régiókban élők, a társadalom szinte összes rétegének képviselői körkapcsolás útján tehették fel kérdéseiket az elnöknek. Ezen kívül egy központ gyűjtötte a telefonon beérkező kérdéseket. A fórumot öt tévécsatorna közvetítette.

A bebörtönzött ellenzéki politikusok, Julija Timosenko volt kormányfő és Jurij Lucenko exbelügyminiszter ügyét illetően kijelentette: nem akarja túllépni a hatáskörét azzal, hogy beavatkozik a bíróságok munkájába. Hozzátette, hogy ezt a parlamentnek sem kellene megtennie. Bírálta a parlamenti ellenzéket, destruktívnak és populistának minősítve azt.

A kijevi főtéren kisebb rendbontás alakult ki az élő kapcsolás alatt. Többen kérdések, megjegyzések bekiabálásával zavarták meg azt az idős nőt, aki egy bírósági ítélet évek óta elmaradó végrehajtása miatt tett panaszt az államfőnek.

- MTI -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!