Helyi gazdaság

2013.02.22. 17:47

Főtáv: a januári hideg megemeli a távhőszámlát

Budapest, 2013. február 22., péntek (MTI) - A januári távhő- fogyasztást tartalmazó számla a 10 százalékos díjcsökkentés ellenére is magasabb lehet, mint a más téli hónapokban szokásos számla, mivel a hideg miatt nőtt a hőfogyasztás - hívta fel a figyelmet a Főtáv Zrt. az MTI-hez pénteken eljuttatott közleményében.

Budapest, 2013. február 22., péntek (MTI) - A januári távhő- fogyasztást tartalmazó számla a 10 százalékos díjcsökkentés ellenére is magasabb lehet, mint a más téli hónapokban szokásos számla, mivel a hideg miatt nőtt a hőfogyasztás - hívta fel a figyelmet a Főtáv Zrt. az MTI-hez pénteken eljuttatott közleményében.A januári számlát a napokban kapják meg a lakók.

A közlemény kitér arra, hogy májustól a Főtáv bevezeti az egyenletes díjfizetést, így a kiugróan magas számláktól megszabadulhatnak a fogyasztók.

A februárban kibocsátott, márciusi befizetési esedékességű, a januári fogyasztást tartalmazó távhőszámlán már a 10 százalékkal csökkentett hődíj, valamint a 10 százalékkal csökkentett januári alapdíj elszámolása is megtörténik.

A kormány rezsicsökkentési intézkedései mellett a Főtáv továbbra is fenntartja a lakások alapdíjára 2012. júliusától meghirdetett 10 százalékos árengedményt - ismerteti a közlemény.

- MTI -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!