Helyi gazdaság

2013.02.22. 19:29

Egymilliárd forintot fordítanak az ifjúsági házak országos hálózatának kiépítésére

Nyíregyháza, 2013. február 22., péntek (MTI) - Az Új nemzedék jövőjéért program keretein belül mintegy egymilliárd forintot fordítanak az ifjúsági házak országos hálózatának kiépítésére - jelentette be Mihalovics Péter, a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium miniszteri biztosa pénteken, Nyíregyházán.

Nyíregyháza, 2013. február 22., péntek (MTI) - Az Új nemzedék jövőjéért program keretein belül mintegy egymilliárd forintot fordítanak az ifjúsági házak országos hálózatának kiépítésére - jelentette be Mihalovics Péter, a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium miniszteri biztosa pénteken, Nyíregyházán.Az Új nemzedék jövőjéért program koordinációjáért felelős miniszteri biztos a helyi ifjúsági szervezetekkel, az ifjúsági ház vezetőjével, illetve a diákpolgármesterrel folytatott megbeszélések után tartott sajtótájékoztatón elmondta: a program - amelynek költségvetését a tervek szerint uniós forrásból fedeznék - nyáron kezdődik el, a hálózat beindítása pedig szeptemberre várható.

A kormány által még 2011 decemberében elfogadott Új nemzedék jövőjéért program idei legfontosabb feladata a hálózat elindítása lesz, amely a már meglévő, egymástól függetlenül működő ifjúsági házakra épít - fogalmazott a miniszteri biztos.

A cél, hogy a hálózat pontjain a lehető legjobb szolgáltatást kaphassák meg a fiatalok - fűzte hozzá.

Az év második felétől egy olyan egységes arculattal és tanácsadói rendszerrel rendelkező, de megyei szintről építkező ifjúságiház-hálózat jön létre, amely nemcsak a betérő fiatalokat fogadná, hanem arra is lesz lehetősége, hogy "házhoz menjen", azaz a szolgáltatásokat, a programokat és a különböző tanácsadásokat közelebb vigye a fiatalokhoz - mondta Mihalovics Péter. Hozzátette, hogy a jól működő rendszerhez elengedhetetlen a már meglévő ifjúsági szervezetek és házak tapasztalatainak begyűjtése.

A kezdeményezés részleteiről áprilisban tartanak majd egy részletes országos tájékoztatót. Ekkor fog kiderülni, hogyan áll majd össze a rendszer, illetve milyen infrastrukturális fejlesztésekre és milyen humán erőforrásokra lesz szükség a hálózat működéséhez - közölte a miniszteri biztos.

- MTI -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!