Helyi gazdaság

2013.02.14. 16:22

Egymilliárd forintnyi keretösszegű pályázat hajléktalan-ellátásra az Új Széchenyi Terv keretében

Budapest, 2013. február 14., csütörtök (MTI) - Csaknem egymilliárd forintnyi keretösszegen belül 8-140 millió közötti összegre pályázhatnak az Új Széchenyi Terv keretében a hajléktalanellátásban részt vevő intézmények február végéig - közölte az Emberi Erőforrások Minisztériuma csütörtökön az MTI-vel.

Budapest, 2013. február 14., csütörtök (MTI) - Csaknem egymilliárd forintnyi keretösszegen belül 8-140 millió közötti összegre pályázhatnak az Új Széchenyi Terv keretében a hajléktalanellátásban részt vevő intézmények február végéig - közölte az Emberi Erőforrások Minisztériuma csütörtökön az MTI-vel.A szaktárca közleményében azt írta: a 917 millió forint keretösszegű pályázat legfontosabb célja, hogy a hajléktalanok önálló életvitelének, lakhatásának támogatásával, személyre szabott képzésekkel és egyéni fejlesztési tervekkel foglalkoztathatóságuk alapját teremtse meg.

Az Új Széchenyi Terv pályázat - amelyre február 28-áig lehet jelentkezni - a konvergencia (hátrányos helyzetű) régiókban 859 millió forinttal, a közép-magyarországi régióban 58 millió forinttal támogatja a hajléktalanellátásban részt vevő intézményeket az érintettek felkutatásában, szükségleteik felmérésében, az egyéni fejlesztési terv alapján történő "első lépés" típusú fejlesztésben, életviteli tanácsadásban, lakhatásuk biztosításában, elhelyezkedésük, képzési rendszerbe illeszkedésük segítésében.

A pályázók 8-140 millió közötti összegre pályázhatnak, és projektenként a vállalt célkitűzéseket 10-150 hajléktalan érdekében kell megvalósítaniuk - tudatta az Emberi Erőforrások Minisztériuma.

- MTI -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!