Helyi gazdaság

2013.01.18. 17:03

Jelentős megtakarítást ért el az MNV a járműbiztosításoknál

Budapest, 2013. január 18., péntek (MTI) - A kötelező gépjármű-felelősségbiztosítás (kgfb) és a casco díjából - a központilag szervezett beszerzésben részt vevő társaságoknál - idén 29 százalékos, 293,3 millió forintnyi költségmegtakarítás keletkezett a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő (MNV) Zrt.-nél - közölte a társaság pénteken az MTI-vel.

Budapest, 2013. január 18., péntek (MTI) - A kötelező gépjármű-felelősségbiztosítás (kgfb) és a casco díjából - a központilag szervezett beszerzésben részt vevő társaságoknál - idén 29 százalékos, 293,3 millió forintnyi költségmegtakarítás keletkezett a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő (MNV) Zrt.-nél - közölte a társaság pénteken az MTI-vel.Az MNV tavaly októberben írt ki közbeszerzést 22 Volán- és 27 egyéb társaság kötelező, valamint casco biztosítására. Az eljárás a Volánoknál eredménytelen lett; a 27 egyéb társaság kgfb-jét a CIG Pannónia, cascóját az UNIQA Biztosító nyerte el. A biztosítások díjának költségmegtakarítása 34 százalék, 41,6 millió forint az előző évihez képest.

Miután a Volán járműveire szóló biztosítási tender eredménytelen lett, ezek a társaságok - az MNV szervezésében - egyenként kötötték meg idénre a gépjármű-biztosítást. A társaságok idei kötelező biztosítását az Allianz Hungária, valamint a Groupama Garancia Biztosító jegyzi. A casco területén az eddigi biztosítók - az Allianz, valamint a Groupama - mellett a CIG Pannónia is jegyez biztosításokat. A Volán-társaságok gépjármű-biztosítási költségei idén 28 százalékkal, 251,7 millió forinttal csökkentek - áll az MNV közleményében.

- MTI -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!