Helyi gazdaság

2013.01.25. 12:32

Forint tízezreket lehet megtakarítani

Debrecen - Más bankot jó választani minimálbérrel és megint más átlagos jövedelem mellett.

Debrecen - Más bankot jó választani minimálbérrel és megint más átlagos jövedelem mellett.Körültekintő választással az átlagos banki ügyfél éves szinten akár közel 25 ezer forintot takaríthat meg a banki költségein – derül ki a Bankmonitor.hu országos hálózattal rendelkező bankokat érintő felméréséből. Az elemzés szerint más-más bank számít a legolcsóbbnak a minimálbérrel, az átlagos, illetve a magas jövedelemmel rendelkezők számára, a teljesen ingyenes bankolás lehetősége pedig marginálisra szűkült.

Ki a legolcsóbb?

"Már a minimálbérből élők is évi több mint tízezer forinttal csökkenthetik banki költségeiket a megfelelő választással, míg az átlagos jövedelemmel rendelkezők közel 25 ezer forintot takaríthatnak meg évente, ami a havi nettó fizetésük hatodának felel meg” – sorolta a felmérés legfőbb megállapításait Bonda Balázs elemző. Hozzátette: az átlag feletti jövedelemmel rendelkezők éves szinten 28 ezer forinttal csökkenthetik a bankszámlával kapcsolatos kiadásaikat a számukra legkedvezőbb ajánlat kiválasztásával. Az elemző szerint a felmérés fontos megállapítása, hogy más-más bank számít a legolcsóbbnak a minimálbérrel, az átlagos, illetve a magas jövedelemmel rendelkező ügyfelek számára.

Könnyebb eldönteni

„A három jövedelmi kategória és a hozzájuk tartozó díjtételek alapján mindenképpen könnyebb eldönteni, milyen bankszámlát érdemes választani. Ugyanakkor a díjak számításakor egyszerűsítettünk, hiszen képzeletbeli bankolási szokásokat választottunk ki, amelyek nem lehetnek igazak minden ügyfélre. Emellett a banki hirdetmények az évforduló és a tranzakciós adó bevezetésének hatására többször is változhatnak, növelve vagy csökkentve egyes számlacsomagok költségeit” – jegyezte meg Bonda Balázs.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!