Helyi gazdaság

2013.01.28. 17:33

Csaknem hatszázmillió forintot költenek a tököli börtön energetikai korszerűsítésére

Budapest, 2013. január 28., hétfő (MTI) - Uniós és állami forrásból fedezik a tököli Fiatalkorúak Büntetés-végrehajtási Intézete több épületének energetikai felújítását. A csaknem 600 millió forintos projekt kivitelezési szerződését az intézet megbízott vezetője és a közbeszerzési pályázaton nyertes konzorcium képviselői már aláírták - közölte a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága (BVOP) sajtóirodájának osztályvezetője hétfőn az MTI-vel.

Budapest, 2013. január 28., hétfő (MTI) - Uniós és állami forrásból fedezik a tököli Fiatalkorúak Büntetés-végrehajtási Intézete több épületének energetikai felújítását. A csaknem 600 millió forintos projekt kivitelezési szerződését az intézet megbízott vezetője és a közbeszerzési pályázaton nyertes konzorcium képviselői már aláírták - közölte a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága (BVOP) sajtóirodájának osztályvezetője hétfőn az MTI-vel.Szalai Tímea tájékoztatása szerint a márciusban kezdődő és szeptemberben befejeződő projekt egyebek mellett a fogvatartottak elhelyezésére szolgáló körleteket, a beszélőt, a karbantartóblokkot és a parancsnoki épületet érinti.

Az energetikai felújításra vonatkozó kivitelezési szerződést Pesti Ferenc, az intézmény megbízott igazgatója és a kivitelező, az E-OS Innovatív Energetikai Zrt., illetve az Épkar Zrt. alkotta Tököl BV 2012 konzorcium képviselői írták alá.

Pesti Ferenc az aláíráskor hangsúlyozta: a felújítás következtében javulni fognak a büntetés-végrehajtásban dolgozók munkakörülményei és a fogvatartottak életfeltételei, az olcsóbbá váló üzemeltetés révén pedig jelentős források szabadulnak fel. A nyílászárók cseréje, a külső hőszigetelés és a fűtési rendszer korszerűsítése eredményeként mind a felhasznált energiamennyiség, mind a karbantartásra fordított költség radikálisan csökken - írta közleményében a BVOP osztályvezetője.

A beruházást a Környezet és Energia Operatív Program pályázatán elnyert 587 millió forintos támogatás teszi lehetővé, ez az összeg a felújítás teljes költségét fedezi - tette hozzá Szalai Tímea.

- MTI -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!