Helyi gazdaság

2012.12.03. 11:39

Kissé javult az euróövezetben a feldolgozóipar teljesítménye

Budapest, 2012. december 3., hétfő (MTI) - Novemberben kissé enyhült a nyomás az euróövezeti feldolgozóiparban, miután az ágazat beszerzési menedzser indexe 46,2 pontra emelkedett az előző havi 45,4 pontról - derül ki a londoni Markit Economics gazdaságkutató intézet hétfőn publikált adataiból.

Budapest, 2012. december 3., hétfő (MTI) - Novemberben kissé enyhült a nyomás az euróövezeti feldolgozóiparban, miután az ágazat beszerzési menedzser indexe 46,2 pontra emelkedett az előző havi 45,4 pontról - derül ki a londoni Markit Economics gazdaságkutató intézet hétfőn publikált adataiból.Ezzel a mutató - bár még mindig a csökkenést a növekedéstől elválasztó 50 pont alatt van - nyolc havi csúcsra emelkedett. Az index az elmúlt másfél évben minden hónapban a feldolgozóipari tevékenység lanyhulását jelezte.

A vizsgált országok mindegyikében 50 pont alatt volt a mutató novemberben - Írország kivételével - , de csökkent az ágazat zsugorodásának mértéke Németországban, Franciaországban, Spanyolországban, Ausztriában és Görögországban, bár az utóbbiban még mindig a legnagyobb mértékű a feldolgozóipar visszaesése. A nagyobb országok közül Hollandiában és Olaszországban erőteljesebb zsugorodást jelzett a beszerzési menedzsermutató.

- MTI - 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!