Helyi gazdaság

2012.08.02. 15:16

Beperelték a botrányokkal terhelt Yahoo-t

A Yahoo-tól ellopott, majd 450 ezer felhasználói adat hanyag kezelése miatt keresetet nyújtottak be az óriáscég ellen – jelenti a Bloomberg.

A Yahoo-tól ellopott, majd 450 ezer felhasználói adat hanyag kezelése miatt keresetet nyújtottak be az óriáscég ellen – jelenti a Bloomberg.

Beperelték a Yahoo-t, az USA legnagyobb weblapjának működtetőjét. Az egyik felhasználó állítja, hogy bejelentkezési adatait a Yahoo rendszerét feltörő hacker csapat megszerezte és nyilvánosságra hozta az interneten. Jeff Allan szerint saját, és a közel 450 ezer hasonló sorsú felhasználó adatait hanyagul kezelte a cég: nem tett meg mindent a jelszavak védelméért, így azok könnyen megszerezhetővé váltak - írja a Bloomberg.

Az e-mail címek és jelszavak ellopását július 12-én jelentették be – számolt be lapunk korábban. Az ügy érinti a Yahoo ügyfelein kívül a Gmail, Hotmail és AOL felhasználókat is, mert a Yahoo-n keresztül más szolgáltatók mail fiókjaiba is be lehet lépni. Allan-t elmondása szerint az eBay portálja értesítette, hogy feltörték a fiókját, mivel a Yahoo-n keresztül ez is elérhetővé vált bárki számára. A Yahoo egyelőre nem reagált a vádakra.

Szerző: Bloomberg - Világgazdaság Online

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!