Helyi gazdaság

2012.07.25. 10:14

Együttműködést kötött a Magyar Iparszövetség és a Liga Szakszervezetek

Budapest, 2012. július 25., szerda (MTI) - Együttműködési megállapodást kötött a Magyar Iparszövetség (OKISZ) és a Liga Szakszervezetek.

Budapest, 2012. július 25., szerda (MTI) - Együttműködési megállapodást kötött a Magyar Iparszövetség (OKISZ) és a Liga Szakszervezetek.

A Magyar Iparszövetség ügyvezető elnöke az MTI-nek szerdán elmondta: a megállapodástól azt várják, hogy a két szervezet megtalálja az együttműködés lehetőségét az esetenkénti ellenérdekek ellenére is a gazdasági növekedés, a foglalkoztatás bővülése érdekében.

Vadász György hangsúlyozta: közösen kívánnak fellépni azért, hogy a feketegazdaságot kifehérítsék, a versenyképességet növeljék, és a jogbiztonság érvényesüljön.

Az adórendszer egyszerűsítésével 2013-tól a mikro-, kis- és középvállalkozások kedvező feltételekhez jutnak, és a megállapodást aláíró szervezetek elő kívánják segíteni, hogy ezeket a cégek megfelelően ki tudják használni. A Munka törvénykönyvének végrehajtásában, a minimálbér, a szakmai bérminimum, a foglalkoztatás kérdésében közös nevezőre lehet jutni - vélekedett az Magyar Iparszövetség ügyvezető elnöke.

A megállapodásban a felek rögzítették, hogy fontos értéknek tekintik a rendezett munkaügyi kapcsolatokat, amelynek garanciális eleme a kollektív szerződés.

-MTI-

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!