Helyi gazdaság

2012.04.27. 14:17

Hoppon maradtak a Cora vásárlói

Ma hoppon maradtak a vásárlók a Cora áruházaknál: egy olvasónk hívta fel a figyelmünket arra, hogy a tegnapi leltár után ma reggel nem nyitott ki a budakalászi áruház, és mint megtudtuk, a lánc összes tagja zárva volt még órákkal a tervezett nyitás után is - írja az Index.hu.

Ma hoppon maradtak a vásárlók a Cora áruházaknál: egy olvasónk hívta fel a figyelmünket arra, hogy a tegnapi leltár után ma reggel nem nyitott ki a budakalászi áruház, és mint megtudtuk, a lánc összes tagja zárva volt még órákkal a tervezett nyitás után is - írja az Index.hu.

16:10 Aláírták a Cora áruházak átadás-átvételéről szóló dokumentumokat

    Pénteken délelőtt a Cora áruházak zárva tartottak, de az aláírást követően, délután újra kinyitnak.    A szóvivő elmondta: ugyan még nem Auchan-színekben, de Auchan tulajdonban működnek délutántól az áruházak.    Korábbi tájékoztatás szerint akár pár hónap alatt lebonyolódhat a magyarországi hét Cora áruház átvétele, amelyek közül a felvásárló Auchan a tervek szerint egyet sem zár be. Mint Gillemot Katalin korábban elmondta, csaknem 3 ezer dolgozót vesznek át a Corától.    Az Európai Bizottság április 18-án hagyta jóvá, hogy a az Auchan francia kiskereskedelmi csoport felvásárolja a Cora áruházakat működtető Magyar Hipermarket Kereskedelmi Kft.-t.    Az uniós végrehajtó testület indoklása szerint "a bizottság által folytatott vizsgálatok megerősítették, hogy az egyesüléssel létrejött vállalatnak továbbra is számos egyéb erős versenytársa lesz, és hogy valamennyi érintett piacon elegendő számú alternatív szállító áll majd a fogyasztók rendelkezésére".

 


15:50 Munkatársunk a helyszínen azt tapasztalta, hogy az áruház ismét kinyitott a Kishatár úton.  


Hamarosan megkezdődik a debreceni CORA Áruház átvilágítása, és néhány hónapon belül "új ruhába öltözteti" új tulajdonosa, az Auchan a Kishatár úton lévő hipermarketet. Miután az Európai Bizottság engedélyezte, hogy az Auchan (melynek egyébként Debrecenben eddig nem volt áruháza) felvásárolja a CORA hipermarketeket, az Auchanegységeinek száma (a hét új jövevénnyel együtt) 19-re nő. Miután a fúzió jogi részére pont kerül, a vevő igyekszik majd felmérni azt, hogy a CORA áruházakban vásárlók miért oda járnak, és ezekre az erényekre építve alakítják át a magyarországi hét hipermarketet. Az átvilágításhoz és az átalakításhoz idő kell, de néhány hónap múlva a mosttaniCORA-k Auchanként fognak üzemelni és úgy is fognak kinézni. 

Mikor kezdődik a debreceni CORA átvilágítása, és az mi mindenre terjed ki? Mikorra számíthatunk arra, hogy a debreceniCORA "Auchan-ruhába" öltözik? Mennyi dolgozója van a debreceni CORA-nak és ők mire számíthatnak? Változik-e majd az áruválaszték és az árak - ezekre a kérdéseinkre szerettünk volna választ kapni az Auchan kommunikációs igazgatójától, Gillemot Katalin azonban azzal hárította el érdeklődésünket, hogy az adásvételi folyamat még nem zárult le. Csütörtökön és pénteken a debreceni CORA Áruház zárva tartott (úgy tudjuk, a lánc többi tagja is), mert leltároztak.

HBN-PA

Címkék#CORA

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!