Helyi gazdaság

2010.12.14. 12:48

A dinamikusan növekvő Hell Energy átfogó vállalatirányítási rendszert vezet be

<p>2011-től az újonnan megnyíló palackozóüzem beindításával, a piacvezető Hell Energy Magyarország Kft. termelésének döntő része Magyarországra kerül át. A vállalat tulajdonosai az SAP vállalatirányítási informatikai rendszer bevezetése mellett döntöttek, mivel meglátásuk szerint ez a rendszer az egyik kulcsa annak, hogy a termelés az új gyárban a lehető legmagasabb színvonalon működjön.</p>

A Hell Energy Kft. fejlődése szükségessé  tette, hogy a vállalatvezetés rendelkezzen egy korszerű informatikai eszközzel, amely lehetővé teszi, hogy a cég üzleti folyamatait gyorsan és pontosan nyomon tudják követni. Az SAP rendszer előkészítése 2010 májusában kezdődött, bevezetése több ütemben, 2010. december elsején indult el. Az első ütem a vállalat jelenlegi üzleti folyamatainak kiszolgálását teremti meg, míg a második ütemben az újonnan nyíló magyarországi gyártás SAP támogatása kerül bevezetésre.

A Hell Energy Kft. életében az SAP rendszer alkalmazása szavatolja, hogy a Magyarországon beinduló gyártás-adminisztráció  a kezdetektől fogva gyors és pontos lesz, valamint azt, hogy a vállalatvezetés számára már a termelés beindulásától rendelkezésre áll egy olyan rendszer, melyben figyelni tudják a gyártás folyamatait és gyorsabban tudnak reagálni a felmerülő kihívásokra. Emellett – nem utolsó sorban – a rendszer bevezetése lehetővé  teszi a költségek folyamatos optimalizálását, ezáltal a versenyképes fogyasztói árak biztosítását is.

A rendszer bevezetése a Hell Energy üzleti partnerei számára is biztosítékot jelent, hiszen a megnövekedett termelés  és volumen ellenére is a megszokott, kiemelkedő színvonalú  szolgáltatást tudja majd nyújtani.

Az SAP rendszer lényege

Az SAP egy olyan üzleti szoftver, amely egy adott vállalat minden üzleti folyamatát képes egyetlen rendszerben kezelni.  Ma nagyon sok problémát és terhet okoz a cégeknek, ha külön szoftvereket, úgynevezett „szigetrendszereket” használnak az egyes üzleti területeken, például könyvelésre, raktározásra, értékesítésre és a gyártásra. Ennek a rendszernek a legnagyobb hátránya, hogy az egyes területek munkatársainak nincsen rálátása a saját területéhez szorosan kapcsolódó egyéb területekre, így például a gyártást végző kolléga nem látja, hogy mikor fogy el a raktárról a legyártott mennyiség, az értékesítő  kolléga nem látja pontosan, hogy mennyit adhat el éppen, mikor lesz újabb mennyiség legyártva. Az SAP olyan vállalatirányítási informatikai rendszer, amely minden lényeges adatot és üzleti folyamatot lefed, egy rendszerben kezel mindent, ami egy vállalatot és működését meghatároz. A rendszert használók csak a saját területükhöz férhetnek hozzá, de az általuk bevitt adatok minden lényeges területen automatikusan megjelennek.

Az SAP informatikai rendszert általában több évtizedes múlttal rendelkező, nagyobb vállalatok szokták bevezetni, azonban a fiatal cégek életében is számos előnnyel járhat az üzleti szoftver alkalmazása. A vállalatirányítási rendszernek nem csak akkor lehet hatalmas hozadéka, ha több évtizednyi adat áll rendelkezésre. Minél korábban vezetik be, annál korábban kezdenek gyűlni a rendszerezett, jól kiértékelhető adatok egy vállalatnál, ami manapság hatalmas értéket képvisel az üzleti életben. Ráadásul egy már meglévő  rendszerbe sokkal kisebb ráfordítással lehet új folyamatokat beilleszteni, és a márgyakorlott felhasználók sokkal gyorsabban megtanulják az új folyamatokat.

A gyors fejlődés követeli meg a fejlett informatikai hátteret

Az alig négy éves múltra visszatekintő Hell Energy Magyarország Kft. egyedülálló eredményeket tudhat magáénak, hiszen rövid idő alatt vált hazánk piacvezető energiaital-gyártójává  és a nemzetközi piacon is sikeresen szerepel (már több mint 20 országban kapható a Hell energiaital). A cég sikerében eddig is meghatározó  volt az átgondolt stratégia, amely a jövőben is kulcsa lesz a dinamikus növekedés fenntartásának és a piacvezető pozíció megőrzésének. A vállalat informatikai rendszere pedig a stratégia egyik alappillére, hiszen minél kifinomultabb és fejlettebb ez a rendszer, annál nagyobb mértékben tudja segíteni a cég sikerességét. A Hell Energy meggyőződése, hogy az SAP rendszer ehhez a legjobb választás.    

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!