Helyi gazdaság

2010.11.08. 19:40

Nem tudni, lesz-e januárban gázáremelés - RTL Híradó

<p>A kormány még nem döntött a gáz árának emeléséről - mondta Nagy Anna kormányszóvivő az RTL Híradójának azt követően, hogy Bencsik János energiaügyi államtitkár hétfő reggel a köztévében egyszámjegyű emelést említett.</p>

Orbán Viktor már vasárnap jelezte, hogy csak ebben az évben tudják befagyasztva tartani az energiaárat, jövőre már nem.

Szakértők szerint a gáz világpiaci ára és a forint árfolyama a két legfontosabb tényező, amely a gáz árát alakítja. Ehhez jön hozzá az energiacégekre kivetett különadó, amelyet papíron ugyan nem háríthatnak át a fogyasztókra, mégis növelheti az árat. Ennek a mértékét egyes hírek 50 milliárd forintra teszik. Ha ez igaz, akkor ez 10-15 százalékos emelést indokolhat.

A kormány a gázár moratórium nyári bevezetése óta folyamatosan tárgyal a szolgáltatókkal. A megbeszélésekről egyik fél sem nyilatkozik, az RTL Híradója által megkérdezett szolgáltatók azonban azt mondják: szerintük a tárgyalások megrekedtek, az álláspontok nem közelednek.
- Független Hírügynökség -

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!