Helyi gazdaság

2010.10.14. 16:14

Gyurcsány: "Eljött a szabadságharc ideje"

<p>A kormány le akarja nyúlni a nyugdíjpénztárosok pénzét - írja legújabb blogbejegyzésében Gyurcsány Ferenc. A volt miniszterelnök szerint Orbán Viktor "büszke zsebtolvajként úgy tesz, mintha ebben semmi kivetnivaló nem lenne.</p>

A szocialista politikus bejegyzésében úgy fogalmaz: eljött a szabadságharc ideje. De ezt nem a kormány folytatja a világ ellen, hanem nekünk kell elkezdeni a kormánnyal szemben".

Gyurcsány Ferenc szerint "az ötvenes években a békekölcsön is tisztességesebb volt" a kormányzat magánnyugdíj-pénztárakat érintő terveinél. A volt kormányfő szerint a jelenlegi miniszterelnök elveszi "3 millió ember megtakarításait, azokét, akik a jövőjükre gondolva takarékoskodnak".

A volt miniszterelnök blogbejegyzésében úgy fogalmaz, hogy a kormány az adófizetők pénzéből "az egykulcsos adóval a módosabbak adócsökkentését akarja finanszírozni. Annak érdekében, hogy csökkenthesse az átlag felett keresők adóját, elvesz hárommillió embertől".

A kormány intézkedéseivel "évi hétszázmilliárdot söpör össze. De ez nem fenntartható intézkedés". A volt miniszterelnök szerint "annak érdekében, hogy a kormány megússza a mostani intézkedéseket, a jövőbe tolja el a problémákat. Ez nem kormányzás, ez szabad rablás. Tényleg eljött a szabadságharc ideje. De ezt nem a kormány folytatja a világ ellen, hanem nekünk kell elkezdeni a kormánnyal szemben" - zárul az egykori miniszterelnök blogbejegyzése.
- Független Hírügynökség -

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!